Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 15. 8. 2024.

| Politika

Ko od koga beži - zašto nije bilo javne primopredaje dužnosti gradonačelnika u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Dragana Sotirovski i Dragoslav Pavlović
Bivša gradonačelnica i novi gradonačelnik; foto: Tamara Radovanović

Iako je Dragoslav Pavlović zvanično preuzeo dužnost gradonačelnika Niša, javne primopredaje vlasti između njega i Dragane Sotirovski nije bilo. Prema nezvaničnim izvorima, odlazeća gradonačelnica predlagala je javnu primopredaju, ali je Pavlović nije želeo. Zašto je tako - on ne odgovara, a na događaje u Gradskoj kući već ne pozivaju pojedine medije.

Treći je dan otkako je Pavlović na konstitutivnoj sednici Skupštine izabran za novog gradonačelnika Niša i on se već obraćao zvanično na pojedinim događajima u Gradskoj kući.

Ipak, iako je to u Nišu dugo bila tradicija, javne primopredaje dužnosti gradonačelnika, na kojoj je trebalo i da Sotirovski pred medijima održi završnu konferenciju, ovog puta nije bilo.

dragana sotirovski Foto: JV / Tamara RadovanovićJužne vesti od nezvaničnih izvora saznaju da je ona želela da takav događaj bude održan, ali da Pavlović nije bio za to.

U međuvremenu, Niš je posetio predsednik Vlade Miloš Vučević, koji je novom gradonačelniku poručio da “mora da rebrendira grad”. Na taj događaj pojedini mediji, a među njima i Južne vesti, nisu bili pozvani.

Na događajima novog gradonačelnika nema starih lica, pa u Gradskoj kući više ne rade Mladen Đurović, koji je fotografisao Draganu Sotirovski na terenima, niti donedavne portparolke Lore Nikolić, koja je sada u Upravi za društvene delatnosti, dok je Vesna Petrović iz pres službe u penziji.

Koji je razlog nepozivanja svih medija na događaje, još je jedno pitanje novinara koje novi gradonačelnik svih građana ignoriše, kao i pitanje o tome da li će rad Gradskog veća biti transparentniji u odnosu na to kakav je on bio u protekle četiri godine.

Pozivima i porukama novinara nije se odazvala ni Dragana Sotirovski.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • alexandar hofman

    00:08 // 19. 8. 2024.

    Gradonacelnica bivsa se uvek javljala kada smo kao gradjani uputili poziv da nam resi probleme,komunalne najvise.Sve najbolje o njoj.

  • Hofman

    22:24 // 18. 8. 2024.

    Daj boze da bude novi gradonacelnik dostupan gradjanima i resava njihove probleme kao gradonacelnica sto je bila.

  • Slavica

    14:47 // 17. 8. 2024.

    Neka ide da je više ne vidimo, osim iza rešetaka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mala deca, veliki ljudi! Bravo dečaci, bravo šampioni!

Dimitrije Đurđević čitalac

Tekst: Dečaci fudbaleri iz Niša postali šampioni, pa povređenom drugu odneli medalju

Pronađite nas na: