Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 15. 8. 2024.

| Politika

Ko su novi većnici Grada Niša - direktori, bivši većnici i zaposleni u javnim preduzećima

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Dragoslav Pavlović
Dragoslav Pavlović predstavio svoj tim; foto: Tamara Radovanović

Najbliži tim Dragoslava Pavlovića, novog gradonačelnika Niša, činiće zamenik Luka Gašević, v. d. direktora Gerontološkog centra Niš, kao i 9 većnika među kojima su direktori "Aerodroma Srbije" i Zavoda za urbanizam Mihajlo Zdravković i Ivan Grmuša, kao i nekadašnji većnici, opštinski odbornici i zaposleni u Elektrodistribuciji, Domu učenika srednih škola, JKP Mediana i Sportskom centru Čair Mihajlo Ilić, Miloš Đorđević, Stevan Veselinović, Milica Paulus, Ivana Cvetković, Svetozar Aleksov i Milan Milanov.

Luka Gašević Luka Gašević; foto: Nikola Đukić U ranim jutarnjim časovima u utorak, 13. avgusta tada kandidat za gradonačelnika Dragoslav Pavlović, nakon čitanja ekspozea, pročitao je i skraćene biografije članova svog tima. Njegov tim čine njegov zamenik i 9 članova Gradskog veća koji bi uskoro trebalo da podele resore.

Za svog zamenika Pavlović je predložio v. d. direktora Gerontološkog centra u Nišu Luku Gaševića, rođenog 1990. godine u Nišu, oženjenog diplomiranog pravnika sa dvoje dece.

Od 2013. radio je u Centru za socijalni rad "Sveti Sava" i obavljao poslove u svojoj struci na različitim referatima. Ima položen državni stručni ispit. Dodatno obrzovanje stekao na mnogobrojnim seminarima. Od 2019. godine imenovan za direktora Doma za decu i omladinu "Duško Radović" u Nišu. Januara 2024 postavljen za v. d. direktora Gerontološkog centra. Aktivno trenirao košarku 11 godina u čemu je bio uspešan, osvajač mnogobrojnih medalja - rekao je Pavlović.


Gradsko veće sa 9 članova

Kao i dosadašnje, Gradsko veće bi i naredne četiri godine trebalo da ima 9 članova. Resori još nisu podeljeni, ali prema nezvaničnim informacijama, resor sporta bi trebalo da pripadne Milanu Milanovu.

Mihajlo Zdravković Mihajlo Zdravković, opet u Veću; ; foto: JV Prvi predstavljeni je nekadašnji gradski većnik (kada su gradonačelnici bili Zoran Perišić i Darko Bulatović) Mihajlo Zdravković, rođen 15. decembra 1983. u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju školu, a zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na Fakultetu za uslužni biznis 2007. godine. Godine 2015. stekao je zvanje master ekonomista.

Od 2003. do 2010. godine bio je zaposlen u Privrednom društvu Drvopromet iz Niša na poslovima izvršnog direktora. Od 2008. do 2012. godine bio je odbornik G17 (URS) u Skupštini Grada, gde je na kratko bio i zamenik predsednika, a zatim i predsednik Odbora za mandatno-imunitetska pitanja i član Saveta za mlade (od 2008. do 2010.). Od 2012. do 2016. godine bio je član Gradskog veća Niša resorno zadužen za privredu, održivi razvoj i saobraćaj, a od 2012. do 2014. godine bio je član Nadzornog odbora i predsednik Komisije za unutrašnju reviziju Telekom Srbija, kao član Nadzornog odbora SZ Jug Niš. Jula 2016. ponovo je izabran za člana Gradskog veća, a njegov resor do aprila 2019. godine su bili privreda i zaštita životne sredine. Trenutno je direktor preduzeća Aerodromi Srbije čije je sedište u Nišu.

Sledeća biografija koju je Pavlović čitao u 1 sat posle ponoći bila je Ivana Grmuše, diplomiraog građevinskog inženjera. Rođen je 20. jula 1985. godine, a od 2021. obavljao je funkciju vršioca dužnosti direktora JP Zavod za urbanizam Niš. Pre toga je radio u Opštinskoj upravi Majdanpek kao šef odeljenja za urbanizam, građevinsko-stambene poslove.

Mihajlo Ilić rođen je 22. januara 1980. godine u Nišu gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, a zvanje master pravnik stekao je na Pravnom fakultetu u Nišu. Na Ekonomskom fakultetu završio je master akademske studije i stekao zvanje master ekonomskih nauka. Godine 2018. postao je rukovodilac sektora za korporativne poslove tehničkog centra Niš Elektroprivrede Srbije. Bio je na raznim poslovima u Elektroprivredi Srbije, rekao je Pavlović.

Gradska kuća Niš Gradska kuća dobila nove "stanare"; foto: Ljubica Jocić Sledeći na spisku je Miloš Đorđević, rođen 21. jula 1989. godine. Osnovnu školu "Branislav Nušić" od prvog do četvrtog razreda završio je u Sečanici, a od petog do osmog razreda školu "Aca Sinadinović" u Grejaču. Završio je Administrativno-birotehničku školu u Nišu i aspolvirao na Pravnom fakultetu, završio je Pravni fakultet Privredne akademije u Novom Sadu. Od 2008. godine zaposlen je u JKP Mediana kao pravni referent, a od 2022. rukovodilac je reciklažnog centra.

Stevan Veselinović je rođen 28. januara 1979. godine i master ekonomista je. Oženjen je, otac dve ćerke. Od 2019. godine je direktor Centra za porodični smeštaj Niš, a pre toga je bio član Veća Opštine Pantelej u dva mandata. Bio je i odbornik Skupštine opštine Pantelej.

U Veću je i Milica Paulus, master žurnalista rođena 1988. godine. Završila je Medicinsku školu i Nišu i Filozofski fakultet u Nišu. U Domu učenika srednjih škola službenik je za odnose sa javnošću i marketing od februara 2024. godine.

Master ekonomista Ivana Cvetković je rođena 13. avgusta 1986. godine i šef je službe za prijem i kontrolu mernih mesta za južnu Srbije u Elektrodistribuciji Srbije. Bila je stručni saradnik u Delta đeneraliju.

Nekadašnji gradski većnik Svetozar Aleksov, rođen 9. oktobra 1961. godine, završio je osnovnu školu i gimnaziju u Pirotu, a Pravni fakultet u Beogradu. Bio je državni sekretar u Ministartstvu za rad i Ministarstvu za brigu o selu.

Milan Milanov, rođen 3 maja 1983. godine u Nišu, oženjen je i otac jednog deteta. On je master profesor sporta master menadžer u turizmu. Radi u Sportskom centru "Čair" kao rukovodilac komercijale i marketinga.

Ono što vredi podsetiti, a piše u Poslovniku o radu Gradskog veća, "gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i članovi Veća u obavljanju funkcije ne smeju postupati u svom ličnom, privatnom ili stranačkom interesu".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Crni Gaša

    08:20 // 30. 8. 2024.

    Fakultet VRKATIĆ !!! TRAGIKOMEDIJA

  • Ka DNU

    06:44 // 21. 8. 2024.

    Drzava koju vodi pravnik bez dana radnog staza,ministri poput Mavtinovica koji kravu nije video,ali zna o litijumu sve i stiti lik i delo svog sefa,kao i ostali poltroni,pa nanize do daleta vode neznanjem drzavu u propast i jasno pokazuju da su SEKTA koju zanim licni interes,a ne gradjani,kao i farsa od izbora...i tako 12 godina,setace busevima lobotomirane sendvcicare da reklamiraju litijum .

  • Perionica

    23:28 // 20. 8. 2024.

    O Daletu sve najbolje. Respect. NE Ali nametnuti mi piuni, našminkani poslušnici. U Opštini Palilula poverenik Sns Božić samo svoje postavlja drugare i drugarice, sad je za većnika postavio i svog perača kola iz Perionice Lale- ni manje ni više za VEĆNIKA za infrastrukturu. Dale kaže komunalni problemi najveçi-obratite se ekspertima Laletu, Bati G17, Obducmanki iz Medjurova,Božanićki. Sve experti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mala deca, veliki ljudi! Bravo dečaci, bravo šampioni!

Dimitrije Đurđević čitalac

Tekst: Dečaci fudbaleri iz Niša postali šampioni, pa povređenom drugu odneli medalju

Pronađite nas na: