Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 15. 5. 2024.

| Politika

Koalicija "Ujedinjeni – Nada za Niš": Provera imovinskih karata bivših i sadašnjih funkcionera prioritet

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Novi DSS i "Niš, moj grad"
Od pregleda imovinskih karti funkcionera do mobilnih aplikacija koje prate tok novca, ukoliko osvoje vlast; foto: Novi DSS

Borba protiv korupcije i kriminala biće jedno od najvažnijih pitanja kojim će se koalicija “Ujedinjeni - Nada za Niš” okupljena oko Novog DSS-a baviti već od 3. juna ukoliko osvoje izbore u Nišu. Najavljuju i da će pregledati imovinske karte bivših i sadašnjih funkcionera, ali i da se o prioritetima Niša neće odlučivati u Beogradu. Takođe, planiraju i aplikaciju za mobilne telefone preko kojih će Nišlije pratiti tok gradskog novca.

Nakon što su dvojica kandidata za odbornike sa ove liste tražila i istragu protiv sopstvenih, “Ujedinjeni - Nada za Niš” saopštava da je je provera imovinske karte bivših i sadašnjih funkcionera prioritet, kao i transparentnost.

Među prioretima nove niške vlasti, kaže narodna poslanica Novog DSS-a i poverenica za Grad Niš Slađana Miletić biće i borba za nezavisne institucije, kao i to da je stav koalicije da svako ko je počinio krivično delo, morati da bude procesuiran.

Koalicija Ujedinjeni – Nada za Niš ima program koji omogućava da svi oni koji vrede i koji imaju prave diplome izbiju u prvi plan, jer to je garant da se stane na put partijskoj državi - zaključila je Miletić.

Kandidat koalicije za gradonačelnika Miodrag Stanković pored imovinskih karti bivših i sadašnjih funkcionera, najavljuje da će biti izvršena provera svih tendera koji su sprovođeni do sada u Nišu.

Sprovođenje tendera mora biti transparentno, a sva zapošljavanja moraju ići preko konkursa. I to ćemo omogućiti nakon izbora - istakao je Stanković.

Stanković najavljuje da će ukoliko osvoje vlast u Nišu omogućiti građainama da preko telefonskih aplikacija prate u svakom trenutku na šta se i zbog čega se budžet Grada Niša troši, kao i to da se o prioretitema Nišlija neće odlučivati u Beogradu.

Vlast se u ovih deset godina netransparentno ponaša i novac se troši onako kako njihova partija diktira, a na ovaj način bi građani imali uvid u to kako se troše pare, imajući u vidu da budžet pune poreski obveznici i da je to budžet Nišlija- istakao je Stanković.

Stanković i Miletić zaključuju da u uslovima sve lošijeg života, plate nedostojne života i rastuće inflacije, svaki dinar građana Niša bitan, zbog čega će javnost uvek biti upoznata sa tokom novca.

Podsetimo, ova lista proglašena je treća, a prvi na listi je Miodrag Stanković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mike

    17:10 // 16. 5. 2024.

    Sve sami foteljasi i zeljni vladajucih stolica.

  • Smuk II

    14:00 // 16. 5. 2024.

    @Komsija : A kukunješte ?

  • Komsija

    02:28 // 16. 5. 2024.

    Jel moze jedna svrljiska rumenka ili vlasko kolo?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: