Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 3. 7. 2024.

| Politika

Kreni-Promeni: Pored pravnog puta Niš je trebalo braniti i protestima

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
kreni promeni
Kažu da će nastaviti konsultacije sa ostatkom opozicije; foto: Kreni-Promeni

Iako je zajednička odluka četiri opozicione liste, kako su ranije rekli, bila da se protiv izborne krađe bore prvo pravnim sredstvima, sada iz pokreta "Kreni-Promeni" saopštavaju da sudovi brane izbornu krađu, a da je pored pravnog puta Niš trebalo braniti i građanskim protestima.

Nakon što je Viši sud doneo konačnu odluku da se odbijaju prigovori opozicije, nekoliko dana trajao je muk iz niških opozicionara. Potom su rekli da izjave neće davati, a da će u sredu u 12 sati zajedno na konferenciji za medije saopštiti koji su njihovi dalji koraci, pošto su došli na kraj pravnog puta.

Međutim, pre konferencije saopštenje je izdao lokalni tim jedne od 4 liste - "Kreni-Promeni", u kojem navode da su sudovi umesto Ustava branili izbornu krađu i da je naivno verovatati u pravu putem suda u okupiranoj državi.

Pored pravnog puta Niš je trebalo braniti i građanskim protestima sa jasnim pravno utemeljenim zahtevima preduzetih odmah nakon izbora i pre letnjih odmora. Pravni put i protesti sa jasnim zahtevom jedino su ruku pod ruku davali rezultate protiv ovog režima. Kao primeri takve borbe izdvajaju se odbrana reke Stare planine, odbrane parkova i zelenih površina, kao i stopiranje projekta Rio Tinta - stoji u saopštenju "Kreni-Promeni".

I dok na kraju saopštenja kažu da će nastaviti konsultacije sa ostalim opozicionim strankama u Nišu, kako bi zajedno dogovorili naredne korake, nije jasno zašto su se posebno oglasili i da li će oni svakako krenuti u proteste ili ne.

Podsetimo, nakon izbora 2. juna, predstavnici četiri opozicione liste istakli su da je došlo do izborne krađe i prekrajanja volje građana Niša. Tada su rekli da će prvo pokušati da se bore pravnim putem, a ne protestima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cika Crni

    09:50 // 5. 7. 2024.

    Iz svih ovih komentara provejava jasan strah od protesta. To je dokaz da ih pišu botovi. To je dokaz i da je Kreni-Promeni ponovo u pravu. Borba protiv prekrajanja izborne volje i protiv iskopavanja litijuma, jedina je opravdana i moguća borba opozicije, koju treba dobiti pravno, ali i na ulicama! Kreni-Promeni će je voditi i dobiti, nadamo se uz podršku udružene opozicije Niša!

    • rene

      14:33 // 5. 7. 2024.

      ma da..svi su prestravljeni zbog protesta..

  • Auttrikter

    19:36 // 3. 7. 2024.

    Evo nama botova, dojucerasnjim slugu Sotirovske a sada Daleta! Nije njima vazno sto ih niko ne sljivi,dal im udaraju minus ili plus,

    vazno da su napisali i referisali, pa cekaju, kao psi nagradu! Gore je to od kockanja ili narkomanije, ali, leb bez motike je sladak!

  • Realan

    17:07 // 3. 7. 2024.

    Sve vidim u Beogradu ste uspeli sa protestima a nema dana kada niste protestovali zbog ovoga ili onoga.Smesna prica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Uzeće mu prednji točkić?

Vladica Petrović čitalac

Tekst: Prijava protiv Nišlije - vozio električni trotinet sa preko 2 promila alkohola

Pronađite nas na: