Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 3. 9. 2024.

| Politika

Kreni-promeni: 20.000 dinara i besplatni udžbenici za niške đake predlog za raspravu u Skupštini

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Dina Marković i Mihajlo Cvetković
Dina Marković i Mihajlo Cvetković: Da sva deca u Srbiji imaju jednak položaj; foto: Kreni-promeni

Nakon što su predali inicijativu Igoru Novakoviću, predsedniku Skupštine Niša, za kogu su ranije rekli da ga ne priznaju, odbornici iz "Kreni-promeni" Mihajlo Cvetković i Dina Marković predali su Skupštini Grada predlog za dnevni red naredne sednice na kom će biti "đačka pomoć od 20.000 dinara za ovu školsku godinu i finansiranje kompleta za naredne dve školske godine".

Još se ne zna kada će biti druga sednica Skupštine Niša, ali zna se bar jedan predlog za dnevni red - odbornici grupe "Kreni-promeni" Mihajlo Cvetković i Dina Marković predali su niškom parlamentu dve odluke koji se tiče materijlanog položaja roditelja đaka i besplatnih udžbenika.

Prva se odnosi na tekuću godinu, tj. đačku pomoć od 20.000 dinara po učeniku budući da su roditelji već imali troškove. Druga odluka se odnosi na finansiranje kompleta za sledeću i naredne godine. Ova odbornička aktivnost ima isti cilj kao narodna inicijativa, ali je postupak kraći. Širi cilj je da sva deca u Srbiji imaju jednak položaj što treba da obezbedi vlada Srbije umesto da lobira za Rio Tinto i promoviše parizer - rekao je Cvetković.

Najmlađa odbornica u sadašnjem sazivu Niša Dina Marković, koja je na konstitutivnoj sednici odbila da se rukuje sa Igorom Novakovićem nakon njegovog postavljenja za predsednika Skupštine, smatra da sva deca u Srbiji treba da imaju jednake uslove.

Ne želimo da deca u Nišu nemaju ono što imaju deca u Beogradu, Rumi i sada u Sremskoj Mitrovici. U Sremskoj Mitrovici je nekoliko dana pred početak školske godine usvojena narodna inicijativa za besplatne udzbenike koju je pokrenuo upravo Kreni-promeni. Mi smo ponosni što deca iz drugih gradova imaju besplatne udzbenike, ali isto to želimo i za Niš - ističe Dina Marković.

Njihova inicijativa da đaci u Nišu dobiju besplatne udžbenike, nastala je nakon što je takav njihov zahtev usvojen u Sremskoj Mitrovici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jeftine knjige

    10:12 // 5. 9. 2024.

    Srbija je donirala Ukrajini 5.000 laptop i tablet računara, koji će pomoći ukrajinskim đacima u učenju, napisala je supruga predsednika Ukrajine Olena Zelenska na društvenoj mreži X 27. avgusta.

  • JokerDžoni

    22:48 // 3. 9. 2024.

    Dragi sugradjani,
    svaka ideja koja nekom pomaže treba se prihvatiti i izboriti se za nju.
    Dr. Mihajla poznajem, pošten čovek, neće nas izneveriti.

  • Nikola

    12:13 // 3. 9. 2024.

    KP jedini aktivni posle izbora. Milic i Đorđe nestali, odmaraju. Milic odradio svoj deo posla, umirio ljude, sprecio proteste i predao vlast SNS-u

    • K P 3 %

      13:04 // 3. 9. 2024.

      Nikola ocigledno je mada i ne pokusavas da prikrijes svoju vezu sa K P ali ti to ne daje za pravo da pises gluposti.Vi ste obicni soleri koji mute

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: