Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 13. 7. 2024.

| Politika

Leskovačka opozicija prikuplja potpise za smenu gradonačelnika Cvetanovića

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
1720864930683
Kampanja opozicije iz Leskovca za smenu gradonačelnika; foto: Za Leskovac Zajedno

Nakon javnog obećanja gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da će se povući iz politike ukoliko je neko od njegovih saradnika umešan u bilo kakve malverzacije i potom hapšenja njegovog pomoćnika Perice Gavrilovića, opozicija iz tog grada započela je kampanju prikupljanja potpisa za smenu gradonačelnika.

Početkom aprila uhapšeno je 7 predsednika mesnih zajednica u Leskovcu i jedno odgovorno lice preduzetničke radnje iz Grdelice zbog sumnje da su oštetili budžet Leskovca za preko 7 miliona dinara.

Tada su predstavnici opozicije tvrdili da je u sve umešan i pomoćnik gradonačelnika Leskovca, kojeg je dva meseca kasnije Više javno tužilaštvo iz Niša optužilo da je zloupotrebio svoj položaj i učestvovao u tim malverzacijama.

Zbog toga što je gradonačelnik Cvetanović negirao da je on direktno ili indirektno preko svojih saradnika učestvovao u bilo kakvim malverzacijama, dva meseca pre hapšenja javno je poručio da će se, ukoliko se to dokaže, povući iz politike.

1720864856141 Kampanja opozicije iz Leskovca za smenu gradonačelnika; foto: Za Leskovac Zajedno Udružena upozicija koju čine grupe građana “Svi za jednog jedan za sve”, “Za Leskovac zajedno”, “Pokret slobodnih građana”, Novi DSS i Stranka Zajedno pokrenuli su „građansku inicijativu za smenu gradonačelnika Leskovca“.

Građanke i građani Leskovca imaju pravo da saznaju istinu o finansijskim malverzacijama zbog kojih je pritvoren pomoćnik gradonačelnika Perica Gavrilović, a takođe i da zahtevaju od gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da održi javno dato obećanje i podnese ostavku - kažu iz opozicije.

Napominju da će potpise građana prikupljati na zajedničkom štandu, u njihovim stranačkim prostorijama, ali i onlajn.

Podsetimo, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović nakon hapšenja pomoćnika rekao je da ostavku neće dati jer Gavrilovićeva umešanost nije dokazana, kao i to da proces još uvek traje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    15:31 // 15. 7. 2024.

    Како то мисле да га смене када га не бирају непосредно ? Питање за политичке незналице ?

  • petarle

    21:35 // 14. 7. 2024.

    Prvo pogledajte direktore i šefove javnih preduzeća čiji je vlasnik država,sve jedni te isti se vrte godinama,ma mogu da rade kako hoće,ali partija ih postavila i tu je cementirano,tako je i sa gradonačelnicima ,radio krivo,radio pravo,on će biti gradonačelnik,tu se pita samo partija na vlasti,ova ili ona.

  • rene

    14:39 // 14. 7. 2024.

    faraona mož smeniti samo Svevišnji...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: