Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:01, 1. 8. 2024.

| Politika

Milić: Ukinuto 40 plaćenih političkih pozicija u Medijani

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
medijana 3
Planiraju da uštedeblizu 150.000 evra godišnje; foto: JV / Tamara Radovanović

Predsednici, potpredsednici, sekretari i članovi komisija u Gradskoj opštini Medijana mesečno su zarađivali milion dinara, a godišnje oko 17 miliona, tvrdi Dragan Milić, jedan od lidera opozicije koja je preuzela vlast u niškoj Medijana. Kaže da je danas doneta odluka o ukidanju svih paušala za sve opštinske komisije i da će tom odlukom uštedeti blizu 150.000 evra godišnje.

Dragan Milić, nosilac liste koja nosi njegovo ime, nekoliko puta je najavio "žestoku" racionalizaciju kadrova u Medijani po preuzimanju vlasti od SNS-a. Prvi korak napravljen je na prvoj sednici Odbora za administrativna i mandatno-imunitetna pitanja čiji je Milić član.

Ukinuto je 40 plaćenih političkih pozicija u opštini Medijana. Na primer, jedna komisija imala je 19 članova, a druga 9. Mesečno je na ove isplate išlo 1 milion dinara neto i oko 1.4 miliona dinara bruto (na ove isplate plaćaju se i doprinosi i to po najvećoj stopi). Na godišnjem nivou to je oko 17 miliona dinara. Današnjom odlukom u opštini Medijana uštedeće se blizu 150.000 evra na novčane prinadležnosti političkih namesnika - kaže Dragan Milić.

Kako navodi, ukinute su naknade predsednicima komisija za socijalna pitanja, za mlade i pronatalitetnu politiku, za komunalna pitanja i urbanu estetiku i za sport i obrazovanje, koji su zarađivali po 30.000 dinara.

Četiri tehnička sekretara više neće primati naknadu od po 27.000 dinara.

I šefovima odborničkih grupa ukinuta je naknada od po 39.656 dinara - Branislavu Jovanoviću, Dejanu Sovrliću, Igoru Jovanoviću i Milošu Gociću.

Ni Koordinatori Kancelarije za mlade u toj Opštini neće primati naknadu za rad. Jedan o četiri člana tog tela bio je Nikola Ždraljević- SNS omladinac koji je preko stranke zaposlen u Tržnici. Novog koordinatora Kancelarije za mlade, koji više neće primati naknadu za rad u tom telu, biraće opštinski odbornici na sednici u utorak, 6. avgusta.

Najviše novca ukinuto je u Savetu za praćenje realizacije programa rada javnih preduzeća, programa razvoja grada i programa uređivanja građevinskog zemljišta Skupštine Gradske opštine Medijana. Predsednik i zamenik predsednika tog saveta primali su po 30.000 dinara, a čak 17 ostalih članova po 20.000 dinara.

Odbor za administrativna i mandatno-imunitetska pitanja, koji je doneo ova rešenja, čine predsednik Marko Stojanović i još šest članova - Dragan Milić, Predrag Cvetković, Ana Kandić Janković, Jelena Popović, Milena Rajković Conić i Vuk Mladenović.

Podsetimo, nakon izbora 2. juna niška opozicija se ujedinila i formirala vlast u Opštini Medijana. Tako je ona postala prva opština u Srbiji gde SNS nije na vlasti.

Dragan Milić najavljuje da će po konstituisanju nove gradske vlasti, ujedinjena niška opozicija nastaviti istim putem - ukinuće “izmišljene” funkcije i “bahate” tendere.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milanm977

    16:24 // 4. 8. 2024.

    Veliko bravo za taj potez...

  • Smuk II

    23:24 // 3. 8. 2024.

    @rene : Fala ti na poverenjE ! Imaš pravog čoveka na kogA će se ugledaš !
    Nisi pogrešio !

    • rene

      09:15 // 4. 8. 2024.

      Jašta bolan...viđo ja ljudcku veličinu prvog trena

  • dr jakov Zlatar

    13:32 // 3. 8. 2024.

    @rešenj:Video si među njima i novog predsednika opštine.I on je dobijao paušal.Jel još uvek tvrdiš da su samo naprednjaci bili po komisijama, ili je i novi predsednik Naprednjak.Hajde izjasni se...dakle nije sve ni crno ni belo.Mnogi su upadali preko raznih veza...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na kraj će sa skelu tu da prelazimo.

Miljan Ž. Veselinović čitalac

Tekst: Počela rekonstrukcija rekonstruisanog tvrđavskog mosta u Nišu

Pronađite nas na: