Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 26. 6. 2024.

| Politika

Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
opozicija pres 1
Opozicija najavljuje i ispitivanje spornih tendera dosadašnje vlasti u Opštini Medijana; foto: JV / Tamara Radovanović

Konstitutivna sednica u Medijani, jedinoj niškoj opštini u kojoj SNS neće biti na vlasti, biće održana kada je zakaže dosadašnji predsednik Skupštine Medijane, a opozicija očekuje da nova opštinska vlast bude uspostavljena u narednim nedeljama. Dragan Milić najavljuje “žestoku” racionalizaciju kadrova i ukidanje oko 30 radnih mesta.

opozicija pres 3 Saopštili budućeg predsednika opštine; foto: JV / Tamara RadovanovićNakon što je saopštio da će predsednik Opštine Medijane biti Mladen Đurić iz njegove grupe građana, Milić ističe da će se nova vlast dramatično razlikovati od one koja je još uvek aktuelna.

Napravićemo žestoku racionalizaciju kadrova koji rade u Opštini. Tamo u Komisiji za praćenje rada javnih preduzeća radi nekih 20 koordinatora, verovali ili ne. U Kancelariji za mlade radi njih sedmoro i svi su na paušalu. Uštedićemo oko 12 miliona dinara na godišnjem nivou racionalizacijom. Narodne pare moraju da se poštuju i troše pametno, bez bahaćenja - poručuje Milić.

Kaže da više neće biti ni tendera poput onog za bife, kada su iz Medijane odlučili da potroše skoro milion dinara za, između ostalog, Chivas, Gorki list, Ballantines, likere od čokolade i kokosa, rakiju od dunje, jabuke i kajsije, viljamovku, lincuru, Tikveš, Chardonnay i druga pića.

Najavljuje da će to sve ispitati, kako bi se proverilo da li je bilo kršenja zakona.

Te vrste bahaćenja i ispijanja likera od narodnih para u Medijani više neće biti - navodi Milić.

opozicija pres 6 Đorđević će voditi Kancelariju za mlade; foto: JV / Tamara RadovanovićKancelariju za mlade u Medijani vodiće student Pravnog fakulteta Matija Đorđević iz “Kreni - promeni”.

Kako je saopšteno, u naredne četiri godine zamenik predsednika Opštine biće Marko Aleksovski iz koalicije “Biramo Niš”, predsednik Skupštine Medijane Miloš Nešić iz te koalicije, a zamenik predsednika Skupštine Dragan Maslaković iz Grupe građana “Dr Dragan Milić”.

Budući funkcioneri Medijane se nisu predstavili na konferenciji za medije, a Milić kaže da će to učiniti kada bude konstituisana Skupština Opštine i dodaje da se opozicija oko njihovog izbora dogovorila za manje od tri minuta.


Milić: Zalagaćemo se za ukidanje gradskih opština

Ako četiri opozicione liste preuzmu vlast i na nivou grada, zalagaće se, navodi Milić, za ukidanje gradskih opština.

Nakon preuzimanja vlasti u gradu, založiću se zajedno sa našim koalicionim partnerima da se pokrene postupak ukidanja opština jer one troše previše novca, a premalo je koristi. Prema mojoj nekoj evidenciji, trošimo više od milijardu dinara na godišnjem nivou za pet niških opština. Zamislite mandatni period od četiri godine, to je 50 miliona evra. To nećemo dati za uhlebljenje partijskih trutova - navodi Milić.

Taj novac bi, kaže, bio korišćen za škole, vrtiće, asfaltiranje puteva, vodovod i kanalizaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila

    19:37 // 27. 6. 2024.

    Otpustiti sve u opštinama i Gradskoj upravi ali pod hitno da se zaposle sve meducinske sestre, laboranti, fizioterapeuti, lekari i samo oni nek žive, očigledno su Bogom dani. Milić sad izigrava Boga? Ma svi su isti, sad bi da otpušta, da napravi mesto da na kraj mandata zapošljava svoje poguzne muve. Sjaši Kurta da uzjaši Murta. Nego se i on nije nadao ovome i sad se ne snalazi.

  • Smuk II

    14:40 // 27. 6. 2024.

    @rene je mlad i nestrpljiv a moj je ispisnik,dosta poznaje istoriju demokratskih promena u Srbiji i za sada je svakoj opciji našao mânu. Neću da mu se pridružim u svim kritikama da ne budemo kao ona 2 matorca na balkonu u "Mepet šou"-u !Doduše,videće se svi nedostaci opozicije u Medijani /ako ih imaju/ i to vrlo brzo. Teši me to što su dosta pismeniji u odnosu na prethodnike iako to nije teško!

    • rene

      21:29 // 27. 6. 2024.

      teško da sam mlad i nestrpljiv...s obzirom da ovo gledam od 90 gd...sjaše ovaj da uzjaše onaj...a narod mumla

  • Dragan Petrovic

    12:56 // 27. 6. 2024.

    Jos nemamo zvanicne rezultate izbora,a razocarani naprdnjaci nasrcu i traze rezultate...kako boli gubitak fotelje,kafane,moc,nerad,javasluk,drpanje i ostali marifetluci naprdnjaka...spremite se za vrucu jesen,Oskar nam donosi litijum,pa ko voli sumpornu kiselinu,napred...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li sada Oko sokolovo sme da prolazi kroz Medijanu ili ne?

Milan Čitalac

Tekst: Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Pronađite nas na: