Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:43, 10. 7. 2024.

| Politika

Milićeva grupa građana ponovo uložila žalbu Višem sudu u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Viši sud Niš
Nova žalba Višem sudu u Nišu; foto: Nikola Đukić

Pravni tim Grupe građana “Dr Dragan Milić” predao je u utorak, 9. jula, žalbu Višem sudu u Nišu na odluku Gradske izborne komisije da odbije njihov prigovor protiv ukupnog izveštaja o rezultatima izbora za odbornike Skupštine Grada Niša. Žalbom kažu da nastavljaju pravni put i traže poništenje rešenje.

U žalbi se, kako su saopštili iz ove grupe građana, u celosti kao nezakonito i nepravilno pobija navedeno rešenje GIK-a, a šef izbornog štaba Mladen Đurić kaže da iz komisije nisu pravilno primenjivali zakone, propise i pravne akte.

Ističemo da je GIK svojim pravnim i faktičkim radnjama prekršila odredbu iz člana 25. Zakona o lokalnim izborima koja odredba propisuje da se ovo telo stara o zakonitom sprovođenju lokalnih izbora i zato je rešenje od 6. jula nezakonito- rekao je Mladen Đurić.

U žalbi se navodi da je Gradska izborna komisija. na osnovu pogrešne ocene dokaza zasnovala svoje rešenj i da nije pravilno razmatrala navode iz prigovora, "već je a priori odbila prigovor kao neosnovan i donela nezakonito rešenje".

Podsetimo, Gradska izborna komisija u Nišu odbila je i nove prigovore niške opozicije, koji se odnose na ukupni izveštaj o rezultatima lokalnih izbora.

Iz opozicije su ranije rekli da GIK prigovore sada već odbija “po automatizmu”.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Žalba Grupe građana "Dr Dragan Milić" (preuzmi) - 1,307.88 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    17:36 // 10. 7. 2024.

    Hajde više, nemojte da nas pravite budale, ni nas ni sebe pred naprednjacima. Ima među nama, opozicionarima i protivnicima naprednjaka i njihovih istomišljenika vrsnih pravnika.Nisu ni oni glupi koliko mi mislimo.Mi ispadamo naivni i neozbiljni.Odbiće žalbu i šta?

  • Smuk II

    16:29 // 10. 7. 2024.

    @rene : Moreee ...i ti si povuk'o 5-6 dima, iz tu "muštiklu" ! Ako ne i poviše... a možda i iz "prethodne muštikle" tj. "prethodnih muštikAla" !

    • rene

      17:05 // 10. 7. 2024.

      ti vučeš iz nje poodavno izgleda

    • Rendža

      17:32 // 10. 7. 2024.

      A be rene, što si tolko tesan u grudi, svi i sve ti smeta. Nije dobro za liniju, će se udebljaš pa će menjaš garderobu?! Oladi malo, će ti rikne čuka!

  • Neophodna pomoc dr Milicu ukljuci te se.

    16:18 // 10. 7. 2024.

    Lepo je sto dr Milic najavljuje da ce vrlo brzo biti operacije novom metodom zahvaljujuci donaciji koju je obezbedila USA.Dr pomognite celom K.C.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: