Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:42, 28. 5. 2024.

| Politika

Ministarstvo negira postojanje "fantomskih birača" u Nišu, tvrde suprotno

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
izbori glasanje spisak
Kažu da se u Nišu uočava "trend pada broja birača"; ilustracija; foto: Jelena Mišić

Tvrdnje Stranke slobode i pravde i Srbija centar da će na izborima u Nišu biti 10.550 “fantomskih birača”, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave demantuje i navodi da se u Nišu uočava trend pada broja birača što, kažu, pokazuje birački spisak na kome ima 226.266 birača.

SSP i Srce su danas predstavili svoju analizu biračkih spiskova i naveli da je njihov informatički tim ustanovio da od izbora 2022. godine do ovogodišnjih koji će biti održani 2. juna, u Nišu postoji 10.550 “fantomskih birača“. Promene u biračkom spisku, kako su izračunali, dešavale su se na na 5 minuta i 14 sekundi.

Nekoliko sati kasnije, iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave negiraju da postoje bilo kakve malverzacije u vezi sa biračkim spiskom i iznose drugačije tvrdnje.

Prema podacima koji su bili dostupni na zvaničnom sajtu Ministarstva uočava trend pada broja birača na teritoriji grada Niša, pa je tako na dan 23. oktobra 2021. godine broj birača iznosio 229.338, a na dan 23. oktobra 2022. godine ukupno 228.249. Podaci govore i da je nakon godinu dana, tačnije na dan, 23. oktobra 2023. godine broj birača upisanih u birački spisak bio 227.899, dok je na zaključenju biračkog spiska 17. maja 2024. godine bilo 226.266 birača - navode iz Ministarstva.

SSP i Srce ne učestvuju na lokalnim izborima i danas su ponovo istakli da oni neće biti pošteni i da će građani toga postati svesni već tokom izbornog dana, 2. juna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gralle..

    08:44 // 30. 5. 2024.

    Mi stariji, znamo kakvu je ulogu 2016 god. imala gospodja Zaric-Kovacevic na lokalnim izborima u Nisu, kada je I avanzovvala u BG, pri cemu je sada I jos nagradjena...

  • Neko

    23:00 // 29. 5. 2024.

    Svaka cast Jeleni i SSP-u, dokazali su da su u pravu jer bojkutuju izbore. Jasno kao dan je bilo da se do nedelje nece nista resiti. Svakako i ostalim strankama iz opozicije zelim sve najbolje u nedelju.

  • DA VAM KAŽEM PRAVO

    20:43 // 29. 5. 2024.

    U pravu ste! Više je nego očigledno da se sada manje poštuje izborna trka po ODIHR-u nego decembra,aliii...Drugog puta nema, Ja da ginem u revoluciji za tamo nekog Vučića,Tadića,Milošketa...Ne pada mi na pamet,ovo nam je jedini put i izađite nemoj posle da Vas slušam kako ne valja.Menjaćemo pa će ubodemo valjda,al mora pokušavamo,ako Vam se ne gine za budale.E to je glupost!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: