Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 30. 7. 2024.

| Politika

Mladen Đurić novi predsednik Opštine Medijana, jedine u kojoj SNS nije na vlasti

Autor:Tamara Radovanović, Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
IMG_20240730_101616
Mladen Đurić, novi predsednik Opštine Medijana; foto: Tamara Radovanović

Kao što je najavljeno pre više od meseca dana, većina u Opštini Medijana predložila je Mladena Đurića iz Grupe građana "Dr Dragan Milić" za predsednika ove niške opštine i on je dobio 16 glasova od ukupno 24 odbornika koliko je prisustvovalo drugoj sednici. Na predlog Đurića, izabrani su članovi Veća i to su Jelena Cuckić Dimitrijević, Milena Vakić, Miloš Bošković, Milan Milenković i Marijana Šatara.

IMG_20240730_102420 foto: Tamara Radovanović Prva i jedina opština u kojoj SNS ne čini većinu Opština Medijana dobila je novo rukovodstvo - Mladen Đurić iz Grupe građana "Dr Dragan Milić" dobio je poverenje 16 odbornika, dok je 8 bilo protiv.

Ono što je do sada bilo dobro u Medijani, kaže Đurić, neće se menjati, poput fondova za stipendiranje studenata i za vantelesnu oplodnju. Najavljuje i da će Miloš Dragićević ostati načelnik Opštinske uprave jer ocenjuje da je on taj posao dobro obavljao.

Neće biti savetnika pri kabinetu, nikakvih saradnika, niti šefa kabineta. Neće biti službenog automobila, prodaćemo ga. Neće biti službenih telefona, kartica i laptopova. Reprezentacija, hoteli, vozači - nula. To jeste mala ušteda, ali je i poruka da mi nismo došli ovde da menjamo nas, već da menjamo sistem i verujem da ćemo u tome istrajati. Verujemo da ćemo već u septembru imati rebalans budžeta sa nekom uštedom od 7 miliona dinara. U dogovoru sa ostalima iz Veća, verujem da ćemo tim novcem povećati socijalu i neke projekte koje smo spremili. Čekamo zvanične podatke da vidimo koliko para imamo na pozicijama. Po nekim našim informacijama, neke pozicije su potrošene maksimalno iako su prošla tek dva kvartala - navodi Đurić.

Zamenik predsednika Medijane jeste pravnik Marko Aleksovski iz Demokratske stranke i koalicije "Biramo Niš", kao što je ranije i najavljeno, dok je zamenik predsednika Skupštine diplomirani inženjer mašinstva Dragan Maslaković iz Grupe građana "Dr Dragan Milić".

Na prošloj sednici za predsednika Skupštine izabran je Miloš Bošković kome je prestao mandat predsednika jer je izabran za većnika. Na narednoj sednici funkciju predsednika Skupštine preuzeće Miloš Nešić iz koalicije "Biramo".

medijana veće Opštinsko veće; foto: Tamara RadovanovićNa predlog Đurića, izabrani su članovi Veća i to su Jelena Cuckić Dimitrijević, Milena Vakić, Miloš Bošković, Milan Milenković i Marijana Šatara.

Podsetimo, nakon ponovljenih izbora na dva biračka mesta u niškoj Medijani, doskorašnja opozicija je osvojila još jedan mandat, pa u Skupštini te opštine ima 16 odbornika, dok koalicija okupljena oko SNS ima 11.


Ko su Đurić i Aleksovski

marko aleksovski Marko Aleksovski; foto: Tamara RadovanovićMladen Đurić rođen je 1983. godine u Nišu. Završio je Gimnaziju “9. maj” i Visoku školu za menadžment i biznis. Od 2008. je zaposlen u JKP Mediana. Bio je odbornik u Skupštini Grada Niša od 2010. do 2012. godine, kao i odbornik grupacije "Niš, moj grad" u Skupštini Medijane od 2012. do 2020. Bio je imenovan za člana nekoliko odbora, saveta i komisija pri Skupštini Niša, kao i pri Skupštini Medijane. Jedan je od osnivača Grupe građana “Dr Dragan Milić”.

Marko Aleksovski je rođen 1984. u Nišu. Završio je Gimnaziju “Svetozar Marković” i Pravni fakultet u Nišu. Od 2008. radi u FK Radnički na poslovima administracije i kao marketing menadžer.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    15:01 // 31. 7. 2024.

    Aj neka je sa srecom

  • PeraMikaZika

    13:15 // 31. 7. 2024.

    @rene
    Zini da ti kazem

  • Gavrilo Milentijevic

    13:14 // 31. 7. 2024.

    Ja cekam besplatne udzbenike za decu koje su obecali.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na kraj će sa skelu tu da prelazimo.

Miljan Ž. Veselinović čitalac

Tekst: Počela rekonstrukcija rekonstruisanog tvrđavskog mosta u Nišu

Pronađite nas na: