Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 19. 7. 2024.

| Politika

NPS: Vlast "u tranzitu" odgovorna za nestašicu vode u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
slavina
Građanima reći koji je plan za rešavanje problema i koji su pravi uzroci nestašice, poručuju iz opozicije; ilustracija; foto: JV arhiva

Dok još uvek aktuelna gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski za suve slavine u pojedinim naseljima i selima krivi klimu i građane koji neracionalno troše vodu, iz Narodnog pokreta Srbije kažu da situacija zahteva hitnu reakciju gradske vlasti “u tranzitu”, koju smatraju odgovornom za nestašicu.

Malča, Jasenovik, Ledena Stena i Pasi Poljana - neka su od niških naselja i sela gde ovog leta žitelji imaju muku zbog nestašica vode. Na jako visokim temperaturama oni nemaju osnovne uslove, a zbog havarija ovih dana bez vode ostaju i stanovnici drugih delova Niša.

Gradski štab za vanredne situacije zasedao je prošle nedelje i odluka je da komunalna milicija i komunalna inspekcija obilaze domaćinstva i, kako kaže Sotirovski, razgovaraju sa građanima o neracionalnoj potrošnji. Ona je rekla i da će vode biti “ako bude razuma, svesti i savesti”.

Iz niškog ogranka Narodnog pokreta Srbije zahtevaju da, kako ističu, vlast “u tranzitu”, reaguje adekvatno jer su ugrožene osnovne potrebe građana.

Ova situacija zahteva hitnu reakciju i odgovornost lokalne vlasti. Voda je osnovni resurs neophodan za svakodnevni život, higijenu, zdravlje i normalno funkcionisanje domaćinstava, a njen nedostatak predstavlja ozbiljan problem koji zahteva odlučne mere - navodi Ljubomir Kostić iz NPS.

On smatra da lokalna vlast ima moralnu i zakonsku obavezu, dok nova još nije formirana, da obezbedi normalno vodosnabdevanje.

Dodaje i da Nišlije zaslužuju jasne informacije o uzrocima nestanka vode, o planovima za rešavanje tog problema i o konkretnim merama koje vlast planira da preduzme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Oblak.

    08:26 // 20. 7. 2024.

    Da si procitao predhodni komentar ne bi se tako istrcavao Mike. Samo u vikend naselju Sicevo gubici pijace vode su 4-5000. kubnih metara svakog meseca, a slicno stanje je u drugim mestima. Vode ima, ali se nebrigom rasipa.

  • Pele

    22:20 // 19. 7. 2024.

    Problem vodosnabdevanja sela je neraconalna potrosnja.Kako nemamoroblema u Aprili u Oktobru.Cena vode mala i svi si teraju svoje.

  • Mike

    19:42 // 19. 7. 2024.

    Ala ste vi poznavaoci nestasice vode, pa ovo ni malo dete ne bi izjavilo , odnosno za sve se krivi SNS, pa vi ljudi nemate pojma, kapciteti vodosnabdevanja su za grad Nis, a ne i okolna sela koja sa tom gradskom vodom zalivaju baste, e to vam je istina od mene i ostalih penzioner vodovoda i to je tako od davnina bilo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: