Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 30. 8. 2024.

| Politika

Naprednjaci pokušali da "obore" novu vlast u niškoj Medijani na sudu, pa odustali

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
medijana 1
Probali sudskim putem, baš kao opozicija na nivou grada Niša; ilustracija; foto: Tamara Radovanović

Nakon što su od Višeg suda u Nišu tražili da poništi odluke o novom rukovodstvu niške Opštine Medijana, jedine u kojoj nisu na vlasti, iz koalicije oko SNS su od toga odustali i sud je obustavio žalbeni postupak, kaže predsednik Skupštine te Opštine Miloš Nešić iz koalicije “Biramo”.

Sudskim putem, kao što je opozicija pokušavala da dokaže pobedu na niškim izborima, naprednjaci i njihovi koalicioni partneri pokušali su da “obore” odluke sa treće sednice Medijane, održane 6. avgusta.

medijana 5 foto: Tamara RadovanovićNa toj sednici je umesto Miloša Boškovića iz “Biramo Niš” za predsednika Skupštine izabran Miloš Nešić iz te koalicije, dok je za koordinatora Kancelarije za mlade imenovan Matija Đorđević iz “Kreni - promeni”. Potvrđeni su i mandati novim odbornicima.

Iz opozicije, koja je u Medijani vlast, objasnili su da je od početka bilo u planu da Nešić bude predsednik Skupštine, ali da on najpre nije bio na listi odbornika, pa je izabran Bošković.

Kada se lista “povukla” i kada je Nešić seo u odborničku klupu, imenovan je, kao što su i planirali.

Sve to, između ostalog, bilo je sporno naprednjacima, ali su, za razliku od opozicije na nivou grada Niša, od žalbe odustali sami.

Nakon odgovora Stručne službe Skupštine, u kojem je podnosiocu žalbe i sudu detaljno objašnjen zakonski osnov za donošenje svih odluka i pravila procedure u vezi sa potvrđivanjem mandata novih odbornika, izborom predsednika Skupštine Gradske opštine Medijana i koordinatora u Kancelariji za mlade, podnosilac žalbe je od nje odustao - navodi Miloš Nešić.

medijana 1 foto: Tamara RadovanovićViši sud je nakon toga doneo rešenje o obustavi žalbenog postupka, pa je konstituisanje Skupštine Medijane pravnosnažno završeno.

Ovim je još jednom potvrđeno da su odluke koje se donose u Gradskoj opštini Medijana zakonite i u skladu sa svim procedurama - kaže Nešić.

Niška Medijana jedina je opoziciona opština, pa je 30. jula za predsednika izabran Mladen Đurić iz Grupe građana “Dr Dragan Milić”, njegov zamenik je Marko Aleksovski (Demokratska stranka, “Biramo”), dok je zamenik predsednika Skupštine Dragan Maslaković iz Milićeve grupe građana.

Bivši predsednik Opštine Nebojša Kocić (SNS) ne priznaje poraz - rekao je da je koalicija oko naprednjaka, ipak, pobedila i u Medijani, ali da se opozicija nakon toga “združila”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sava

    02:42 // 1. 9. 2024.

    Koliko su ovi iz sns bolesni za vlašću cccc

  • Auttrikter

    22:31 // 30. 8. 2024.

    Ona stara --Lopov ukrade, pa u metezu, povice, drz te lopova!

  • Botovi da Vas pitam?

    22:17 // 30. 8. 2024.

    Jel ste "naši" ili ste Beograđanski botovi???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: