Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 10. 8. 2024.

| Politika

Nasuprot Statutu: U komisijama niške Palilule samo SNS i njeni partneri, opozicija bez predstavnika

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Skupština Palilula
Komisije građane godišnje koštaju preko 2 miliona dinara, opozicija smatra da služe za podmirivanje stranačkih kadrova; ilustracija; foto: Tamara Radovanović

Iako opštinske komisije, prema Statutu, moraju da odražavaju sastav opštinske Skupštine, u niškoj Paliluli svi članovi i predsednici komisija su iz odborničke grupe okupljene oko SNS. Oni građane godišnje koštaju 2,4 miliona dinara. Dok deo opozicije to vidi kao namirivanje stranačkih kadrova, predsednik Palilule Bratislav Vučković tvrdi da opozicija svoje predstavnike nije ni predložila.

Predsednici i članovi deset opštinskih komisija izabrani su na istoj sednici Skupštine Palilule na kojoj je izabran i predsednik Opštine.

Predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković kaže da komisije nisu u njegovoj ingerenciji, ali ističe da opozicija nije ni predložila svoje predstavnike u komisijama.

palilula bata 5 Aleksandar Živadinović; foto: JV / Tamara RadovanovićSa druge strane, šef odborničke grupe “Biramo Niš - Biramo Palilulu” Aleksandar Živadinović navodi da je dnevni red tada vanredno dopunjen i da su “požurili” da izaberu komisije.

I u prethodnom mandatu sam ukazivao na besmislicu rada komisija kada one i ne podnose redovno izveštaje i ne pružaju nikakav doprinos radu Opštine. Zato sam želeo da ovog puta opozicija dobije mesta u komisijama i da pokaže kako one treba da doprinesu radu Opštine, da dobiju neki novi smisao, da ne budu samo namirivanje stranačkih kadrova. Međutim, ostali su nemi na to. Da li će uvažiti moju sugestiju u narednom periodu, videćemo, ali verovatno ne - kaže Živadinović.

Inače, predsednici komisija Opštine Palilula primaju paušalnu mesečnu naknadu od 20.000 dinara, što znači da građane te opštine godišnje koštaju 2,4 miliona dinara.


Ko predsedava komisijama?

Komisije su stalna radna tela Palilule i moraju da odražavaju odbornički sastav Skupštine opštine, istaknuto je u Statutu. Njihov zadatak je da daju obrazložena mišljenja na predložene propise i odluke Skupštine.

Na čelu Komisije za socijalna pitanja je građevinski tehničar Nenad Mićić iz Srpske napredne stranke, predsednik Komisije za omladinu je maturant Marko Jovanović iz Srpske radikalne stranke, dok je ekonomski tehničar Nikola Đorđević (SNS) predsednik Komisije za sport.

Diplomirani inženjer prehrambene tehnologije Slobodan Ranđelović iz Pokreta socijalista je na čelu Komisije za obrazovanje, instruktor vožnje i naprednjak Milivoje Milić predsedavaće Komisijom za komunalne delatnosti i rad sa savetima građana, a penzioner Dragoslav Petrović (SNS) Komisijom za privredu i održivi razvoj.

Komisiju za projekte i preduzetništvo vodiće profesor fizičkog iz Zavetnika Srđan Raković, Komisiju za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti elektrotehničar Ivan Maksimović iz Jedinstvene Srbije, Komisiju za kulturu i istorijsko nasleđe pravnik Zoran Petrović iz Socijaldemokratske partije Srbije i Komisiju za zaštitu životne sredine elektrotehničar Aleksandar Tasić iz SNS.

U odborničkim klupama Palilule sede i predstavnici koalicije “Biramo”, Grupe građana “Dr Dragan Milić” i liste “Ujedinjeni - Nada za Niš”, ali oni nemaju članstvo u komisijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Драган Шабац

    17:51 // 12. 8. 2024.

    Опозиција на Палилули треба да добије исто онолико места у комисијама колико је добила и опозиција у Медијани.

  • Pirosi

    12:52 // 12. 8. 2024.

    Eeee i onaj mutavi dobio komisiju.Tehnicar za motanje kablovi.Progurao ga njegov odbornik Pedja i sad zajedno zgrtaju pare.Svi su se nafatirali,a vi ponovo glasajte za elektrotehnicari koji nisu ni iz Nis.Sramota

  • Dragan dr stomatolog Jovanovic

    08:59 // 11. 8. 2024.

    SRAMOTA I BRUKA!
    Kakvi bre istruktoritehnicari,penzioneri a tek ovi sa zavrsenim Difom tj,profesori fizickog.
    Gradjevinski tehnicar na gradiliste bre !!
    Prehrambeni tehnicar u proizvodnju u Brankovic pekare!
    Instruktor voznje na poligon bre !
    Penzioner u park i igraj bre domine!
    Elektrotehnicar na teren sa penjalice i proveri sve bandere sa elektricari!
    A i vi koji odobravate komisije ste za osudu

    • Banderaš

      11:28 // 11. 8. 2024.

      E moj prijatelju,prošlo je vreme električara sa penjalicama.Sad ovi banderaši imaju Al merdevine,koje dvojica podupiru,a još četvorica zevaju u nebo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: