Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 4. 6. 2024.

| Politika

Niška opozicija ušla u GIK: Branićemo svaki glas, ne izlazimo dok ne pregledamo sav materijal

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
opozicija 3
Poručuju da će braniti svaki glas; foto: JV / Tamara Radovanović

Predstavnici opozicione liste “Biramo Niš” ušli su u prostorije Gradske izborne komisije u Nišu i kažu da neće izaći dok ne pogledaju izborni materijal jer sumnjaju na velike zloupotrebe, a kada sve pregledaju, kažu, podneće primedbe, pa i krivične prijave ako to bude potrebno. Zahtev za uvid podneli su i iz Grupe građana “Dr Dragan Milić” i oni poručuju da će braniti svaki glas.

opozicija 1 foto: JV / Tamara RadovanovićAna Eraković sa liste “Biramo Niš” kaže da će opozicija pokušati da dođe do izveštaja koji im je saopštio njihov član Izborne komisije, a koji pokazuje da na osnovu 100% obrađenih podataka Srpska napredna stranka ima 29 mandata, odnosno 30 sa Ruskom strankom, pri čemu opozicija ima većinu od 31 mandata.

Oni su morali da imaju izveštaj koji je softver izbacio, a koji nisu izneli u javnost - navodi ona.

Dragana Milutinović sa te liste veruje da postoje ozbiljne zloupotrebe i ističe da je “vrh ledenog brega” navodno “pucanje” aplikacije.

Umesto 100% obrađenih podataka, što je bila informacija svim članovima stalnog i proširenog sastava GIK-a u 5 sati, u 12 sati su dobili informaciju da to baš i nije tako, da tu fali obrada devet zapisnika i izbornog materijala. Idemo da pregledamo tih devet i još pedesetak zapisnika - kaže Milutinović.

Građane moli da budu strpljivi i navodi da se opozicija bori za svaki glas, iako znaju da “pokušavaju da kradu i da daju Ruskoj stranci mandat koji im ne pripada”.

Zaključuje da to neće dozvoliti, a zahteve za uvid u materijal podnele su, kaže, i liste “Ujedinjeni - Nada za Niš” i Kreni-promeni.

opozicija 2 foto: JV / Tamara RadovanovićDanas je to učinila i Grupa građana “Dr Dragan Milić”, a Gradska izborna komisija ima rok od 24 sata da im dozvoli uvid, ističe Milena Vakić sa njihove liste.

Kaže da su u saradnji sa drugim opozicionim grupacijama obavili raspodelu - ko će gledati koja biračka mesta.

Na pojedinim biračkim mestima javile su se određene sumnje. Negde je došlo do nepoklapanja broja birača, negde nije bilo odgovarajućeg izbornog materijala, ne možemo mi dok ne pogledamo materijal da bilo o čemu govorimo - ističe Vakić.

Što se tiče regularnosti proglašenja liste Ruske stranke, navodi da su partije koje su predavale liste obraćale pažnju na sebe i te svoje liste i da, koliko zna, nije niko priložio prigovor na proglašenje te liste.

Ipak, zaključuje da u pravnom smislu nije kasno da se tu nešto promeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nele

    08:41 // 5. 6. 2024.

    Imate zapisnike sa svih biračkih mesta. Zašto onda brojite glasove? Uporedite potpisane zapisnike koje imate i zapisnike koje ima GIK i problem rešen.

  • Janko

    21:27 // 4. 6. 2024.

    Da razjasnimo. Znači ne postoje birački odbori, kontrolori, zapisnici i GIK, već će svaki od učesnika, njih 11, tražiti da lično prebroji glasove. Samo može da se napravi veći mutljak i ništa više.

  • Amateri

    20:27 // 4. 6. 2024.

    Da je Djordje otisao pravo u policiju svega ovoga ne bi bilo. 2 put nista je nista dakle crv-pobeda nije ni postojala. Idite spavajte obradili smo 100% ili 99,99. Tako je na spavanju ubijen Karadjordje,ovde opozicija. Onda u 12 budite se imamo jos 9 džaci. Oni pituju:Kuj si micav tija džaci. Kazu tu su bili dosli iz Rusije

    • rene

      22:33 // 4. 6. 2024.

      a što u Policiju...da vidi ima li đakova sa listićima il da prijavi pretnje ..il da baci rolnu toalet papira na narodnu Miliciju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Naravno da nije problem u direkciji... problem je u 2. junu!

Ivan čitalac

Tekst: Žitelji niškog sela Hum žale se na probleme sa prevozom, iz Direkcije kažu da nije problem u njima

Pronađite nas na: