Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:14, 5. 6. 2024.

| Politika

Niški SNS ništa ne priznaje i poručuje da su "veličanstveno pobedili"

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
tihomir perić i sns
Oglasili se niški naprednjaci; Foto: M.Z/JV

Nakon što je niška opozicija javnosti predočila dokaze o izbornoj krađi, oglasio se Gradski odbor Srpske napredne stranke odakle sve redom negiraju i kažu da je očigledna “ubedljiva pobeda” SNS-a u Nišu. Iako im je Vučić poručio da ne pokazuju "aroganciju i bahatost" i da se sve prebroji "i sto puta", oni kažu da su veličanstveno pobedili, a imaju nekoliko hiljada glasova manje od udružene opozicije i samo jedan mandat više koji "visi u vazduhu".

sns, dale Kandidat SNS-a za gradonačelnika; foto: Aleksandar Kostić Tek posle predsednika SNS-a Miloša Vučevića koji je rekao da su očekivali bolji rezultat na izborima u Nišu i posle predsednika Srbije Aleksandara Vučića koji je kritikovao slavlje niških naprednjaka, oglasili su se i sami akteri lokalnih izbora.

Izborna volja građana jasno iskazana na izborima za šta postoje svi relevantni dokazi. Svi prebrojani glasovi nedvosmisleno i bez prostora za spekulaciju potvrđuju ubedljivu pobedu naše liste. Opozicioni akteri koji se ili ne razumeju u izborni proces, ili su zlonamerni, ili oboje, pokušavaju populistički da predstave šta je većina i tendenciozno obmanjuju javnost ko je pobednik izbornog procesa u Nišu - navode iz niškog SNS-a.

Novih izbora neće biti, kažu niški naprednjaci, ali kažu i da su nove izbore tražile stranke i grupe građana “koji ne mogu da se pomire sa voljom naroda i izbornim rezultatom”, što se nije desilo.

Ponavljanje izbora pomenuo je samo Aleksandar Vučić.

Navode i da su članovi Gradske izborne komisije koje je delegirala opozicija “zlonamerno prekidali rad GIK-a u ranim jutarnjim časovima” i da su “iznosili u javnost polovične i lažne informacije da bi pravili farsu od izbornog procesa”.

Naglašavamo zbog svih građana Niša da su svi zapisnici, posle zatvaranja biračkih mesta, uredno okačeni i na sajt i jasno vidljivi na samim biračkim mestima. Svako je mogao da ima uvid, kao što su i svi zapisnici uredno potpisani od kontrolora svih učesnika u izbornom procesu - saopštavaju iz niški naprednjaci.

sns Objavili pobedu pre RIK-a; foto: A. Kostić Članovi odbora iz opozicije svedočili su drugačije.

Naveli su da je opozicija na današnjoj konferenciji pozvala građane na nemire.

Najoštrije osuđujemo pozivanje na nemire i građansku neposlušnost od strane pojedinih učesnika konferencije za medije koja je danas održana od strane četiri opozicione liste, i smatramo da su na taj način nedvosmisleno pokazali građanima da oni nikada nisu ni imali plan i program za bolji život Nišlija, već isključivo želju za foteljama - kažu naprednjaci.

Građansku neposlušnost predložio je juče pozvao Savo Manojlović, ali ujedinjena niška opozicija je, naprotiv, više puta isticala da sve žele da reše pravnim putem.

SNS je podsetio građane i da su oni prvi imali “precizne rezultate glasanja” još u nedelju uveče - mnogo pre preliminarnih rezultata GIK-a, ali da je “slavlje” čekalo zvanično proglašenje.

Posle toga smo pružili ruku svima koji misle dobro gradu Nišu i građanima Niša kako bi ubrzali prosperitet i dalji razvoj grada - navode iz SNS-a.

Ruku su pružili Ruskoj stranci, koja im je donela preko potreban jedan mandat.

Pozvali su nadležne institucije i organe da saopšte sve dokaze i činjenice građana i poručili da neće nikome da dozvole da omalovaži “veličanstvenu pobedu liste “Aleksandar Vučić - Niš sutra”.

Inače, prema prvim podacima koji su se pojavili, ta lista nije imala dovoljno mandata za formiranje skupštinske većine. Par sati kasnije izašli su novi rezultati prema kojima koalicija oko SNS sa Ruskom strankom ima 50.476, a ujedinjena opozicija 53.799 glasova. Ipak, SNS-u i "Rusima" pripao je 31 mandat po ovim podacima koje opozicija osporava.

Opozicija je od juče u GIK-u i proverava kompletan izborni materijal.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    22:31 // 6. 6. 2024.

    Отићи у опозицију није"смак Света"....делује васпитно...али није добро за грађане...републичка власт у клин,локална у плочу;следе 4 године самоће...

  • Izbori

    19:45 // 6. 6. 2024.

    Lopovi bez granica!

  • jova

    10:05 // 6. 6. 2024.

    Ja mislim da su na nasu adresu prijavljeni neki fantomski biraci jer su zvali telefonom da pitaju da li ce izaci da glasaju neka nepoznata nama imena. I to na dan glasanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li sada Oko sokolovo sme da prolazi kroz Medijanu ili ne?

Milan Čitalac

Tekst: Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Pronađite nas na: