Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:17, 6. 6. 2024.

| Politika

Niškom GIK-u za 72 sata pristiglo 35 prigovora na izborni materijal

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Danijela Milićević
Predsednica GIK-a Danijela Milićević kaže da rade neprekidno; foto: Nikola Đukić

Nakon što je istekao rok od 72 sata, koliko je niška opozicija imala vremena da uputi prigovore Gradskoj izbornoj komisiji na nepravilnosti, oglasili su se iz Komisije i rekli da su u tom zakonskom roku primili 35 prigovora.

Počevši već od 3. juna, dan nakon održanih lokalnih izbora, pa sve do 5. juna u 20 sati kada je bio krajni rok, niški GIK primio je 35 prigovora, saopštila je predsednica Danijela Milićević i zatražila još malo strpljenja, uz napomenu da rade neprekidno.

Gradskoj izbornoj komisiji Grada Niša podneto je ukupno 35 prigovora ( od 3. juna do 5. juna). Dana 5. juna između 19 i 20 sati podneta su 33 prigovora, dana 3. juna podnet je 1 prigovor u 19:54, dana 4. juna je podnet 1 prigovor u 15:30 - rekla je Milićević.

Podsetimo, u noći između utorka i srede pravnom timu koalicije "Biramo Niš" bilo je prekinuto pregledavanje izbornog materijala jer su neki članovi GIK-a navodili da je radno vreme prošlo.

Nakon sednice GIK-a, 4 sata čekanja i isticanja da neće napustiti prostorije dok ne pregledaju sav materijal, pravnom timu je ponovo dozvoljen uvid. Tada je saopšteno da deo pravnog tima nastavlja da pregledava zapisnike, a drugi deo podnosi prigovore.

Takođe, članovima niške Gradske izborne komisije Miodragu Grujoviću i njegovom zameniku Andriji Stojanoviću sa liste "Biramo Niš" sekretar te Komisije odbio je zahtev da zbog potencijalnih izbornih nepravilnosti iskoriste svoje zakonsko pravo i pregledaju ponovo sav izborni materijal. Iako im je rečeno da dođu u 16 sati i da im je zahtev odobren, ipak dobili su negativan usmeni odgovor.

Tokom pregledavanja izbornih materijala, niška opozicija predočila je dokaze o krađi i tvrdila da su samo tokom jednog dana zabeležeili mnoge nepravilnosti sa 52 biračka mesta. Kako su rekli najčešće nepravilnosti tiču se nepodudaranju broja evedentiranih birača i broja glasačkih listića, ali primećene su i druge i poručili da će braniti svaki glas Nišlija.

Nakon toga, prvi put od izbora oglasio se i GO niškog SNS-a i odakle su saopštili da je pobeda u Nišu “očigledna, veličanstvena i “ubedljiva”, iako imaju nekoliko hiljada glasova manje od udružene opozicije i samo jedan mandat više koji "visi u vazduhu”.

O potencijalnim odbornicima niške Skupštine i tome ko će odlučivati u ime svih Nišlija, možete više pročitati u tekstu Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Rus

    06:54 // 7. 6. 2024.

    Pitam se kako ce Sotir i Dale da prosetaju Nisom koji moze da se pretvori u borbenu arenu...za Mileta Ilica znamo,i dalje ceslja brkove bez ikakve odgovornosti...ovaj narod izgleda pati od demencije,ako se ova lakrdija zavrsi makar nekim normalnim epilogom,da li ce lopovi odgovarati,biti lustrirani...oduzilo se ovih 30 godina,a sada kao da duplo traje...mozda rusi ipak dolaze...ili odlaze...

  • Auttrikter

    18:32 // 6. 6. 2024.

    @STUDENT- Momce, vidi se da si mlad i naivan, o kakvim "sugradjanima" pricas? O, neradnicima, koji dobro zaradjuju, mitingasima i uvlakacima unistiteljima grada, sto napravise treci grad u Srbiji na najobicniju palanku!

  • Ko zna

    16:50 // 6. 6. 2024.

    Boga mi, ponavljanje izbora na nekim glasackim mestima je mac sa dve ostrice :) Sta ako izlaznost bude 85% i Dr dobije jos 5-6 mandata ? :) Cisto da bi sebi skratili muke i da ne gube vreme po ulicama :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Hoce li da dođe Severina i zapeva "Gas, gas"

Qgo Čitalac

Tekst: Novo obećanje - kotlarnica Univerziteta u Nišu ove grejne sezone prelazi na gas

Pronađite nas na: