Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 22. 7. 2024.

| Politika

Novi prigovor Milićeve grupe na rešenje GIK-a, traže da se listi SNS-a oduzme jedan mandat

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Pravni tim GG "Dr Dragan Milić"
Pravni tim predao nov prigovor na rešenje o dodeli mandata; foto: GG "Dr Dragan Milić"

Pravni tim Grupe građana “Dr Dragan Milić” podneo je još jedan prigovor na rešenje GIK-a o dodeli mandata za odbornike Skupštine Grada Niša jer smatra da je rešenje doneto nezakonito i neosnovano. Navode da je i prekoračeno ovlašćenje pri odlučivanju po slobodnoj proceni, te da zbog ranijih ukazivanih nepravilnosti lista “Aleksandar Vučić - Niš sutra” ne može imati 30, već 29 odbornika.

Doneto rešenje o dodeli mandata niškim odbornicima, za predstavnike Grupe građana “Dr Dragan Milić” mora biti pobijeno u celosti jer smatraju da nisu pravilno primenjeni Zakon, drugi propisi i opšti akti, te da nije izveden realan zaključak o činjeničnom stanju u biračkim spiskovima.

Pravni tim u progovoru na rešenje navodi i to da su prekoračene granice ovlašćenja pri odlučivanju po slobodnoj proceni, te da rešenje nije doneto saglasno cilju zbog koga je to ovlašćenje dato.

Takođe i zbog toga što nije pravilno primenjeno ovlašćenje za odlučivanje po slobodnoj oceni.

Naime, rešenje se osporova iz razloga što je isto doneto na osnovu Ukupnog izveštaja o rezultatima izbora, koji je nezakonito i nepravilno donet. Takođe, dispozitiv rešenja nije jasan jer se iz istog ne može jasno zaključiti o kom Ukupnom izveštaju o rezultatima izbora za odbnornike. Izostalo je da se kao pravna posledica utvrdi poništavanje izbora na pomenutim biračkim mestima, posebno je jer izborna komisija nezavisno od navoda podnosilaca prigovora imala ingerencija u skladu sa zakonom, a nakon utvrđivanja novog činjeničnog stanja u ponovnom postupku - navode u prigovoru.

Navodeći zatečene nepravilnosti na bičarkim mestima 10 i 18, iz pravnog tima kažu da je, shodno odredbama Zakona o lokalnim izborima, glasanje moralo biti poništeno i ponovljeno.

Podnosilac prigovora je sve napred navedeno isticao tokom izbornog postupka, iz razloga što nepravilnost koja nije na zakonski način otklonjena uticala je, odnosno utiče, na ukupan izveštaj o rezultatima izbora za odbornike Skupštine Grada Niša jer bi uticao i na broj glasova koje je dobila svaka izborna lista, što utiče na broj mandata, te je iz toga ovde osporavan ukupan izveštaj nezakonit - rekli su iz GG “Dr Dragan Milić”.

Imajući u vidu da je bila sporna i ponovna statistička obrada podataka iz pravnog tima kažu da je celokupan izborni postupak bio nezakonit, te da lista “Aleksandar Vučić - Niš sutra” ne može imati 30, već 29 mandata.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Prigovor Grupe građana "Dr Dragan Milić" (preuzmi) - 1,195.30 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    20:34 // 23. 7. 2024.

    @BELKA-Daj svoju sliku, da vidimo tvoju lepotu! Nema gore zenske osobine, kad govori o tudjem zenskom izgledu. Mnogo, bre, gledas Pink i starlete, zaludeces!

  • Vera Tričkovic Belka

    12:48 // 23. 7. 2024.

    Slika ovih lepotica sve govori .....Uzas

    • rene

      14:46 // 23. 7. 2024.

      ma pusti ove dame..No šta bi sa Markišićem

  • Pera

    10:38 // 23. 7. 2024.

    Sa barabe kulturiska?
    Od kad to radi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: