Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 26. 9. 2024.

| Politika

Odbornici Skupštine Niša napustili pokret Dveri

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Tamara Kerković i Andrej Mitić
Tamara Kerković i Andrej Mitić napustili Dveri; foto: JV i Medija centar Beograd

Decembra prošle godine dali su ostavke na sve funkcije u Srpskom pokretu Dveri, na lokalnim izborima bili na listi koalicije "Biramo Niš" kao predlozi Narodnog pokreta Srbije, avgusta seli u odborničke klupe Skupštine Niša Tamara Milenković Kerković i Andrej Mitić kažu da istupili iz članstva pokreta Dveri. Iako su odustali od pokreta, kažu da neće odustati od politike i stavova koje su zastupali proteklih sedam godina.

Bivša potpredsednica Srpskog pokreta Dveri i predsednica Gradske organizacije Tamara Milenković Kerković i bivši član Predsedništva i internacionalni sekretar Andrej Mitić juče su istupili iz članstva.

Tokom osmogodišnjeg rada u Srpskom pokretu Dveri, a posebno aktivnostima gradske organizacije Dveri Niš, kreirali smo poziciju Dveri kao pokreta novog srpskog konzervativizma, zastupajući principe nacionalne demokratije i teorijski i praktično proširili pojmovima zelenog patriotizma i neposredne demokratije. Kreirali smo programe socijalne pravde, promene sistema, podrške domaćoj privredi, povratku ekonomske suverenosti, kao i povezivanjem sa evropskim i konzervativnim strankama iz čitavog sveta. Primena ovih politika u Nišu je od GrO Dveri Niš tokom godina opozicionog rada stvorila kontinuirano najaktivniju opozicionu stranku - kažu u zajedničkom saopštenju.

Svoj opozicioni rad nastaviće, kako kažu, kao odbornici u Skupštini Grada Niša, ne odustajući od politike i stavova koje su zastupali proteklih sedam godina.

Istupanje iz članstva posledica je razlika u konceptu budućeg razvoja SP Dveri u odnosu na novo rukovodstvo koje će Pokretom rukovoditi u budućem periodu - dodaju.

Tamara Milenković Kerković je bila narodna poslanica poslaničke grupe Srpski pokret Dveri, a profesorka je Univerziteta, radila je kao advokatica i konsultantkinja je domaćih i međunarodnih franšiznih sistema. Andrej Mitić je diplomirani filozof i doktor pravnih nauka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BOSKO

    19:23 // 26. 9. 2024.

    Gde, beeziitee?

  • A SADA SU

    19:07 // 26. 9. 2024.

    Pokret socijalista ili Jedinstvena Srbija ?

  • Maja

    14:33 // 26. 9. 2024.

    Pametno...Dveri nisu ono što su bile. Bivši predsednik stranke Obradović nije bio najbolji izbor te stranke, što je i vreme pokazalo. Nije pristojan svet mogao da glasa za njega. Tamara bi bila bolji predsednik te stranke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Za ovako grandiozan projekat mislim da je rok previše kratak i da treba biti najmanje 5 godina a i cenu bi trebalo povećati na bar 5M€ po km.

Siky67 čitalac

Tekst: Zaključen ugovor za obnovu auto-puta od Brestovca do Doljevca - oko 6 km za 18 meseci

Pronađite nas na: