Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 18. 9. 2024.

| Politika

Odbornicima u Medijani ukinute dnevnice

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
medijana 1
Odluka Odbora za administrativno-mandatna i imunitetska pitanja; foto: JV / Tamara Radovanović

Odbornici Skupštine Gradske opštine Medijana više neće primati dnevnice za prisustvo na sednicama, već samo mesečni paušal, nova je odluka u prvoj i jedinoj opozicionoj opštini u Srbiji. Dragan Milić kaže da će tim potezom ušteda u Medijani porasti do 25 miliona dinara. Za ukidanje dnevnica glasali su i članovi SNS-a.

medijana 3 Milić najavljuje uštedu; foto: JV / Tamara Radovanović Kako je saopštio Dragan Milić, na jučerašnjoj sednici Odbora za administrativno-mandatna i imunitetska pitanja Opštine Medijana čiji je on član, jednoglasno je doneta odluka o ukidanju dvojnog plaćanja odbornika.

Odbornici više neće primati skandaloznu naknadu po dva osnova za isti posao. Umesto što će primati i paušal i dnevnice za sednice Skupštine, odbornici će primati samo paušal. Takodje, zamenik predsednika Skupštine Opštine primaće samo odbornički paušal umesto odborničkog paušala+dnevnice+fiksne naknade kao što je bilo do sada. Ove kao i ranije odluke u vezi sa primanjima na Medijani dovešce do uštede od cak 20-25 miliona dinara koji će se upotrebiti za poboljšanje standarda života građana Medijane - navodi Milić.

Mesečni paušal koji odbornici Opštine dobijaju je oko 27.000 dinara, fiksna naknada potpredsednika Skupštine Opštine bila je 50.000 dinara, a za prisustvo i rad na sednici plaćala se dnevnica oko 5.000 dinara.

Bivši predsednik Opštine Medijana, sada odbornik SNS-a, Nebojša Kocić ne želi da komentariše nove odluke.

Ja stvarno nemam komentar na njihove odluke - rekao je Kocić.

Njegov koalicioni kolega sa kim deli odborničku klupu, Igor Jovanić iz SPS-a, kaže da prihvata odluku zvaničnog skupštinskog organa.

Administrativni odbor kao radno telo Skupštine Opštine donosi odluke većinom glasova. Ukoliko je većina izglasala takav stav i mišljenja je da je to u redu, da će to proizvesti ili neki finansijski ili politički boljitak, ja se tome, i da želim, ne mogu protiviti. Ja ću prihvatiti svaku odluku - ističe Jovanić.

Podsetimo, Dragan Milić je ranije govorio da se protivi tome da obornici budu “dvoglave ažadaje”, odnosno da oni odbornici koji imaju duple mandate ne treba da primaju i duple zarade.


Za ukidanje dnevnica glasao i SNS

Odbor za administrativna i mandatno-imunitetska pitanja, koji je doneo rešenje o ukidanju dnevnica, čine predsednik Marko Stojanović iz Grupre građana “Dr Dragan Milić” i još šest članova - Dragan Milić (GG Dr Dragan Milić), Predrag Cvetković (GG Dr Dragan Milić), Ana Kandić Janković (Biramo Niš), Jelena Popović (Biramo Niš), Milena Rajković Conić (SNS) i Vuk Mladenović (SNS).

Članovi odbora jednoglasno su odlučili da se odbornicima ukinu dnevnice.

Glasali su i članovi SNS-a. Oni koji su usvojili stari pravilnik da se novac deli kapom i šapom, sada su podržali naš predlog i glasali. Nadam se da je to stav SNS-a na nivou celog grada, jer ako jeste, trebalo bi to da promene na nivou svih Opština, pre svega u Skupštini Grada. Mislim da sa tim uštedama i još nekim dodatnim, možemo da uštedimo toliko da deci u Nišu, makar osnovcima, obezbedimo udžbenike ili finansijsku nadoknadu od 20.000 dinara - ističe Dragan Milić.

Taj Odbor je na prvoj sednici ukinulo paušale predsednicima, potpredsednicima, sekretarima i članovima komisija u Gradskoj opštini Medijana. Tada je, kako je Milić rekao, ukinuto “40 plaćenih političkih pozicija”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miša

    11:43 // 19. 9. 2024.

    Ma ljudi šta su konkretno uradili ovi novi u Medijani.Ja ne primećujem ništa.Oni se i dalje bavi bivsom vlašću.
    Obećavali su boljitak.Sta me briga dal ce odbornik imati 25.000 ili 35.000 mesečno.Iskreno i to je malo ako rade u interesu gradjana.
    Šta je nova vlast uradila za Medijanu,za građane za infrastrukturu???NIŠTA.
    Izbori su završeni.Oni su još u kampanji.Samo nešto predlažu???
    Samo populizam

    • Sneki

      12:25 // 19. 9. 2024.

      Samo lagano vreme će pokazati hoće li gradjanima biti bolje. Neće mnogo jer Opštine imaju malo ingerencija ali boljitka mora da bude. E, sad što se pa

  • Danka

    10:12 // 19. 9. 2024.

    Dale izgubljen u vremenu, Medijanci takodje, dr Milic -trojanski konj,
    Nema od Nisa vajde.
    Propast

    • Sneki

      12:27 // 19. 9. 2024.

      Dale nije regularno izabran. Rezultati u Medijani će pokazati boljitak. Samo polako.

  • Banjac

    10:09 // 19. 9. 2024.

    Slaba Vajda od toga,narodu ce biti bolje ako se ukinete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li mu je oduzeta bicikla!?

Duda Čitalac

Tekst: Pijan vozio bicikl kod Aleksinca, pa dobio prekršajnu prijavu

Pronađite nas na: