Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:52, 13. 7. 2024.

| Politika

Odbornik "Nade" na Panteleju ostao uzdržan jer "nije želeo da pređe crvenu liniju"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
nada 2
Kaže da će ostatiti principijelni svojim glasačima; foto: JV / Tamara Radovanović

Jedini odbornik pantelejske Skupštine iz koalicije “Ujedinjeni - Nada za Niš” Milan Radulović koji je na konstitivnoj sednici ostao uzdržan prilikom glasanja, navode ostalih opozicionih odbornika da su mogli da imaju većinu, naziva nekorektnim. Ističe da će podržati svaki principijalni predlog opozicije za smenu vlasti, ali da nije želeo da prekraja izbornu volju građana "na taj način".

Da se na konstitutivnoj sednici održanoj u petak, 13. jula dogodilo da je neko od odbornika okupljenih oko Srpske napredne stranke podržao odbornike opozicije, Milan Radulović kaže da bi ostao uzdržan ponovo, ali da bi uspeli da dogovore buduću opštinsku vlast, sa tim odbornikom samo kao podrškom.

Svaki pokušaj pravljenja većine sa postizbornim preletačima, a koji imaju želju da na taj način participiraju u budućoj izvršnoj vlasti kao jedni od nosioca vodećih funkcija, predstavlja direktno varanje građana i prekrajanje njihove izborne volje - rekao je Radulović.

Stav koalicije “Ujedinjeni - Nada za Niš” je, kako je rekao Radulović, da odbornici vladajuće koalicije koji promene mišljenje mogu biti samo podrška opoziciji u formiranju vlasti, a da predsednik Opštine bude neko od opozicionih odbornika.

Svi mi koji smo mandate dobili tako što smo kritikovali vlast i građanima obećavali promenu vlasti, imamo moralnu obavezu da ispoštujemo glasače i ne dozvolimo da nam predsednik opštine bude neko sa liste vladajuće koalicije, bez obzira na njegovu spremnost da pređe u redove jedne od opozocionih grupacija, što je po tvrdnjama kolega iz opozicije mogao da bude slučaj u GO Pantelej - rekao je Milan Radulović.

Takođe ističe da će podržati svaki principijalni predlog da se vlast smeni, ali da je pokušaj pravljenja većine njegovih opozicionih kolega “crvena linija preko koje neće ići”.

Podsetimo, odbornici liste “Ujedinjeni - nada za Niš” odlučili su da na konstitutivnim sednicama skupština niških opština budu uzdržani i da ne glasaju ni za, ni protiv predloženih kandidata. Dok iz Milićeve grupe građana i koalicije “Biramo” poručuju da “opozicionar ne sme da bude uzdržan kada se lomi vlast” i da su se neki “lako prodali”, iz “Ujedinjenih” kažu da su tako odlučili jer ih je ostatak opozicije isključio iz donošenja odluka u opštinama.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Panteleja izabrano je novo rukovodstvo - za predsednika Opštine imenovan je dosadašnji zamenik Dragan Pavlović (SNS), njegov zamenik biće Aleksandar Jocić (SPS), predsednik Skupštine Panteleja je Saša Novićević (SNS), a njegov zamenik Goran Dinić (JS).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Banjac

    20:13 // 14. 7. 2024.

    Ako neće političari ajde da mi gradjani pokrenemo inicijativu za gašenje opština,i da taj novac koji se troši na hvatanje zjala i kafane preusmerimo na škole,ambulante,sportske terene.Neka neko iznese podatak koliko nas koštaju mesečno opštine,pa ce videti da su to ozbiljna sredstva.

  • @Durlanac

    17:02 // 14. 7. 2024.

    Velika većina opozicije nije nikada bila na vlasti. A ovi vaši se menjaju ukrug već 30 godina. Eto, po tome se razlikujemo

  • Durlanac

    10:59 // 14. 7. 2024.

    Svaka čast ovom čoveku. Sram bilo opoziciju, što ga pljuje danima.

    Taj što je hteo da preleti sa SNS liste je imao uslov da on bude PREDSEDNIK OPŠTINE. To pokazuje da je opozicija spremna na svaki kompromis, da bi se dočepala vlasti i plaćenih pozicija.

    Po čemu se onda vi razlikuje te od onih koje napadate, gospodo opozicionari?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: