Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 16. 10. 2024.

| Politika

Opozicija na Panteleju traži češće sednice i predlaže da se odreknu dnevnica

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
pantelej skupština 1
Traže najmanje dve sednice mesečno; ilustracija; foto: Tamara Radovanović

Odbornici koalicije “Biramo Niš” na Panteleju traže da se sednice Skupštine te opštine održavaju češće i spremni su, kako ističu, da se odreknu dnevnica da ne bi opterećivali opštinski budžet. Razlog su, navode iz te koalicije, brojni problemi na Panteleju - od udarnih rupa preko lošeg vodosnabdevanja u Malči do odlaganja početka rada vrtića Višnjica.

Poslednja sednica Skupštine niške opštine Pantelej bila je 10. oktobra, gotovo u poslednjem trenutku pred istek roka za njeno održavanje, i to na zahtev opozicije.

Nikola Ilić iz Narodnog pokreta Srbije i koalicije “Biramo Niš” kaže da su iz opštinske vlasti kao razlog za održavanje sednica tek jednom u tri meseca naveli uštedu - da se opštinski budžet ne opterećuje isplatama dnevnica odbornicima.

Međutim, iz NPS-a ističu da su spremni da se tih dnevnica odreknu, ali da zasedaju češće, najmanje dva puta mesečno, kako problemi koje stanovnici Panteleja imaju ne bi čekali administraciju.

Smatramo da je to naprosto dužnost predstavnika opštinske vlasti. Sednice Skupštine se održavaju kako bi se na njima raspravljalo o svim problemima, u cilju pronalaženja rešenja za njih, ali i davanja odgovora građanima Panteleja i njihovim izabranim predstavnicima, šta je preduzeto od strane vlasti povodom poslova iz nadležnosti ove opštine i na koji način će se rešiti određeni problem - kaže Ilić.

Neki od problema koje nabrajaju su udarne rupe, loše vodosnabdevanje u Malči, odlaganje početka rada vrtića na Bulevaru Svetog Pantelejmona, koji je svečano otvoren pre više od tri meseca, kao i loše stanje u kojem se nalazi groblje u Donjoj Vrežini.

Osim toga, pojedini delovi opštine nemaju kanalizacionu i vodovodnu mrežu, neasfaltirane su ulice, ima problema u vezi sa bezbednošću saobraćaja i potrebno je postavljanje adekvatnije saobraćajne signalizacije - navode iz opozicije.

Predlažu da se iznos za dnevnice usmeri ka socijalno i ekonomski ugroženim stanovnicima Panteleja ili za druge namene o kojima se odbornici dogovore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Student

    12:18 // 16. 10. 2024.

    Pa oni ljudi avansno odradili ,skupljali kapilarne glasove,vozili se u druge gradove,išli na dosadne mitinge,obrukali se gde su mogli i sad da ostanu bez dnevnica! Gde ga to ima!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Pronađite nas na: