Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 28. 10. 2024.

| Politika

Opozicija predala zahtev za vanrednu sednicu Skupštine Niša, traže smenu Igora Novakovića

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Screenshot 2024-10-28 at 14.32.09
Potpisalo 28 od 30 opozicionih odbornika; foto: Narodni pokret Srbije

Niška opozicija je predala zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Grada, na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda razrešenje njenog predsednika Igora Novakovića. Zahtev je potpisalo 28 od 30 opozicionih odbornika, a predlažu i raspravu o zabrani rudarenja kod Studene, kao i raspravu o spornom izveštaju Državne revizorske institucije.

Zahtev je u ime 28 potpisanih odbornika predala odbornica koalicije “Biramo Niš” i poslanica Narodnog pokreta Srbije Ana Eraković.

Screenshot 2024-10-28 at 14.32.00 foto: Narodni pokret Srbije Ona kaže da su svi odbornici opozicije bili pozvani da potpišu zahtev, kao i da su to učinili svi osim Olivera Paunovića i Milene Vakić Paunović, koji su nedavno izašli iz Grupe građana “Dr Dragan Milić”, kao i iz te odborničke grupe.

Fokus je na tački koja se odnosi na razrešenje predsednika Skupštine Niša Igora Novakovića (SPS). Opozicija je pre deset dana javno zatražila od njega da sam podnese ostavku, kako su naveli, zbog neprimerenog vođenja sednice, vređanja novinara i aktivista i sukoba interesa.

Pošto on to nije učinio u roku od pet dana, o njegovom razrešenju će biti rasprave na vanrednoj sednici ukoliko Skupština usvoji zahtev, koji je potpisalo više od trećine odbornika, što je uslov da zahtev bude validan.

Osim te tačke, na predloženom dnevnom redu je i rasprava o negativnom izveštaju DRI o finansijama Grada Niša, kao i osnivanje anketne komisije koja će utvrđivati ko je odgovoran za takav izveštaj.

Opozicija predlaže da na dnevnom redu bude i razmatranje predloga za trajnu zabranu dodele istražnih prava za geološka istraživanja i rudarenja kraj izvorišta Studena i u zoni specijalnog rezervata prirode prvog i drugog stepena zaštite.

Podsetimo, iz koalicije “Biramo Niš” i Milićeve grupe građana ranije su istakli da smatraju da Novaković “nije dostojan” funkcije koju obavlja, da se u javnim nastupima ophodi kao “zastupnik žute štampe”, a ne kao zastupnik svih građana, kao i da se ne priprema za sednice na adekvatan način ako zaista nije znao da je na spisku poverilaca propalih niških firmi.

Zahtev su podržali i potpisali i iz grupacija "Kreni-promeni", "Ujedinjeni - nada za Niš" i "Koalicija za Niš".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stefan

    15:57 // 28. 10. 2024.

    Dosadno. Vec vidjeno. Za ovaj grad nema nade! Ni opozicija ni pozicija! Isti mentalni sklop imaju obe strane.

  • Vera Tričković Belka

    15:27 // 28. 10. 2024.

    Da ga smenitevi stavite ili Nikolu Markišića ili Milana Milića.....nego sta kakav Igor više

  • ђура сарџама

    14:55 // 28. 10. 2024.

    Коме је то још занимљиво ?!. Да ли је могуће да сте толико безидејни и немаштовити ?!. Учините нешто за грађане ! Како преживети благостање?!

    • Ljuba Kostić

      16:21 // 28. 10. 2024.

      Bezidejno je preispitivanje izveštaja DRI i zabrana bušenja pored izvorišta Studena?! Dajte molim vs onda neki smisleni predlog...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I mi smo propali te neće tender.

Radnik SC Čair Čitalac

Tekst: Nakon propalog tendera, Sportski centar "Čair" ponovo traži izvođača za skejt-park

Pronađite nas na: