Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 19. 6. 2024.

| Politika

Opozicija u Nišu: Uskoro ime predsednika Opštine Medijana, Kreni-promeni priključen novoj opštinskoj vlasti

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
opozicija, media centar (1)
foto: Violeta Milićević

Ko će biti predsednik Opštine Medijana, a ko predsednik Skupštine ove gradske opštine, biće poznato naredne nedelje, najavio je Dragan Milić, predstavnik Grupe građana koja nosi njegovo ime. On je sa predstavnicima lista "Biramo Niš", Kreni-promeni i "Ujedinjeni - nada za Niš" istakao da je opozicija ujedinjena i da su ponovljeni izbori u Medijani pokazali da su građani želeli promenu vlasti, a dodao je da će predstavnici liste "Kreni-promeni", iako nisu učestvovali na opštinskim izborima, biti deo nove vlasti.

dragan milic, GG dr dragan milic (1) foto: Violeta Milićević Ističući da je ujedinjena opozicija osvojila 3.332 glasa više od koalcije oko SNS-a na lokalnim izborima u Nišu, Dragan Milić kaže da je opozicija pobedila 2. juna i da je rezultat nesumnjiv. Ponavljanje opštinskih izbora na dva biračka mesta u Medijani pokazala su slično - građani žele novu vlast.

Rezultati su za nas ohrabrujući, želimo da se zahvalimo građanima Niša koji su poslušali naš apel i glasali za listu broj 3. Ta lista je dobila 36,4% svih glasova, dok je prvoplasirana SNS dobila 37,5%. Lista "Ujedinjeni - nada za Niš" imala je svega 22 glasa manje od velike, moćne koalicije na vlasti. Još jednom je potvrđena volja građana Medijane da dođe do promene vlasti u toj opštini. Nećemo razočarati naše birače, pokazaćemo da može i treba drugačije i da treba pristojnije. Bahatost ne sme da bude osnovna karakteristika vlasti. Vlast mora da služi interesima građana - rekao je Milić

Dragan Milić i Mihajlo Cvetković I Kreni-promeni u Medijani - Dragan Milić i Mihajlo Cvetković; foto: Ljubica Jocić On je najavio da će naredne nedelje predstavnici ove četiri liste predstaviti predsednika Opštine Medijana i predsednika Skupštine te gradske opštine, ali sada nije hteo da otkriva imena. Istakao je da će ukinuti funkcionerske funkcije koje služe za "partijske trutove i deljenje narodnih para".

Uradićemo racionalizaciju. Hteli smo da skratimo mesta zamenika predsednika Opštine i Skupštine. Ali to ne može po zakonu, pa ćemo pokrenuti inicijativu za promenu zakona da ne bude zamenik zamenika i zamenika zamenika zamenik. Biće direktno povezana interakcija sa građanstvom Medijane. Opština Medijana će biti otvorena za konsultacije na dnevnom nivou. Iako pokret Kreni-promeni nije učestvovao na izborima u Medijani i oni će biti deo vlasti. Biće inkorporirani u buduću vlast Medijane jer njihove ideje, aktivnosti i ono što su pokazali, zaslužuju da budu sagledani. Sigurno znamo da će oni dobiti Kancelariju za mlade, da počnu sa te strane. Da bismo mogli da uključimo mlade u politički život našeg grada - rekao je Milić.

dusan andjelkovic, kreni promeni (1) foto: Violeta Milićević Opozicija traži ponavljanje izbora na biračkom mestu 10 zbog prepravljanja brojki u zapisnicima i na broju 18 gde formulari za glasanje van biračkog mesta nisu popunjavani ispravno.

Kristalno je jasno, ponovljeni su izbori na mestima 14 i 16. Isto se desilo i u gradu na dva izborna mesta, pa ne može da važi za opštinu, a ne važi za grad. Očekujemo da će naše žalbe biti usvojene. Izaći ćemo na te utakmice- Jeste nezgodno što će ta utakmica biti tokom leta kada je veliki broj ljudi na odmoru, ali to pogađa i naše i vladajuću listu. Neka građani odluče, to je pristojnije nego da prelama GIK ili sud . Nemamo vremena za gubljenje, grad nema vremena da čeka. Novi da budu 14. oktobr anema smisla, to je omalovažavanje građana Niša i izbornog procesa, a država omalovažava i sebe - dodaje Milić.

djordje stankovic, biramo nis (1) foto: Violeta Milićević Predstavnik liste "Biramo Niš" Đorđe Stanković apelovao je na Gradsku izbornu komisiju da radi savesno.

Apelujemo da spasu dušu i na neki način pokušaju da rade po zakonu i budu efikasni. Imaju rok do 25. juna, a mogli su prethodnih 7 dana da reše. Viši sud je sve objasnio u svojim odlukama. Nećemo da se mešamo, neka donesu svoje odluke i neka ih donesu što pre - rekao je Stanković.

Predstavnici Grupe građana "Dr Dragan Milić", kao i lista "Biramo Niš", Kreni-promeni i "Ujedinjeni - nada za Niš" ističu da su potpuno ujedinjeni u dve stvari - ljubavi prema gradu i želji da grad bude drugačiji, pristojniji, bogatiji i pravedniji, a druga da Niš prestane da bude gazdinstvo i da gradonačelnik ne bude gazda, već činovnik u službi građana.

sladjana miletic, nada (1) foto: Violeta Milićević

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aki

    12:51 // 20. 6. 2024.

    Dosadiste više prikočite malo...

  • dr Milić vs Savo Manojlović

    11:37 // 20. 6. 2024.

    Skidam kapu dr Miliću za ovo što je postigao, ali sam baš rezervisan prema Savo Manojloviću.
    Čoveka sa KiM, koji ne udara nego se iz sve snage treska o pogrešne BG bandere. I toliko se izforsirano trudi da postane Beograđanin, al badava. Ima čovek akcenat Bogoljuba Karića sa onom "salatom".
    Savo ti nisi Beograd, nego si Priština koja boravi u Beogradu i toga se ne treba stideti. Budi to što jesi.

  • Maki

    11:31 // 20. 6. 2024.

    Vec vidjeno, a rasplet ce biti takav da se nista nece menjati. Sto bi se reklo sjase murta uzjase kurta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li sada Oko sokolovo sme da prolazi kroz Medijanu ili ne?

Milan Čitalac

Tekst: Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Pronađite nas na: