Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:25, 3. 6. 2024.

| Politika

Opozicija u Nišu traži uvid u ceo izborni materijal, sporno 9 biračkih mesta

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Izbori 2024, Jelena Mišić (4)
foto: Jelena Mišić

Zbog toga što je noćas kada je Gradska izborna komisija završila brojanje glasova bio jedan rezultat, da bi se jutros javio problem sa 9 biračkih mesta, što je dovelo do drugog rezultata lokalnih izbora u Nišu, lista "Biramo NIš" je predala zahtev za uvid u celokupni izborni materijal. Sumnjaju da je reč o izbornoj krađi i prekrajanju izborne volje građana.

Kada je Gradska izborna komisija u Nišu sinoć, odnosno rano jutros završila sednicu, opozicija je u zbiru imala 31 mandat i dovoljno za većinu, objašnjavaju predstavnici opozicije. Međutim, jutros se nešto promenilo, kaže Ana Eraković iz koalicije "Biramo Niš".

Noćas je bio jedan rezultat, a jutros je zakazana hitna sednica izborne komisije jer navodno 9 biračkih mesta nisu ušla u sistem ili ih je sistem izbacio zbog nekih nepravilnosti. Zato sumnjamo da je neka krađa u pitanju i da je prekrojena volja građana - kaže Eraković.

Zato su, kaže, predali zahtev za razgledanje celoukupnog izbornog materijala.

Očekujemo da nas u toku večeri ili sutra ujutru pozovu da to i uradimo. Da pogledamo biračke spiskove, glasačke listiće i zapisnike - objašnjava Eraković.

Navodi i da će sigurno podneti i dosta prigovora, jer se njihovi zapisnici ne poklapaju sa onima koji su objavljeni na sajtu RIK-a.

Da je došlo do promene od 5 ujutru do podneva danas, potvrđuje i Danijel Dašić, član Gradske izborne komisije ispred "Kreni-promeni".

Kaže da je jutros u 5 sati komisija završila sednicu sa 100 % obrađenih podataka i da je tada lista oko SNS imala 29 mandata.

Trebalo je da dođemo danas u 18 sati i radimo po nekim prigovorima, ali odjednom nas zovu na hitnu sednicu - objašnjava Dašić.

Ispred sedišta niškog GIK-a, koje je u Oficirskom domu, od popodneva se okupljaju predstavnici opozicije, kao i nezadovoljni građani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cc

    13:19 // 4. 6. 2024.

    Sns 44%, opozicija 48% glasova a na kraju isti broj mandata. Kojom matematikom?

  • @Petar sns

    07:26 // 4. 6. 2024.

    Petre,ovo ti je oprostajni rucak sa ovom bagrom gde spadas,pravis racun bez krcmara...ocigledna kradja uz pomoc neke nazovi ruske stranke i"spasiba za druzbu" koja ne predje cenzus kao i tvoja ministarka Zavetnica govori o "postenom l;povskom "profilu tvoje stranke...ceracemo se jos,..100.000 nije izaslo,od ovih nemate ni 50.000 u koaliciji,jos 5000 glasova manje od opozicije,da vidimo WAR,pa KP.

  • Dragan Petrovic

    07:16 // 4. 6. 2024.

    Evo ga konacno CORPUS DELICTI za sve izborne marifetluke sns za proteklih 12 godina,a i njihove prethodnike...potpisani zapisnici sa svih izbornih mesta u gradu,nadam se da clanovi opozicije imaju prave,a ne neke fantomske iz centrale...onda GIK ispada lopovska bagra...OSKARU bi bilo bolje da se ovde ne cacka sa narodnom voljom,zbog nekoliko gradova moze da mu se desi Srbija malo morgen!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Naravno da nije problem u direkciji... problem je u 2. junu!

Ivan čitalac

Tekst: Žitelji niškog sela Hum žale se na probleme sa prevozom, iz Direkcije kažu da nije problem u njima

Pronađite nas na: