Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 23. 6. 2023.

| Politika

PSG: Sotirovski izjavom da pisanjem naučnih radova odmara od posla ponizila akademsku zajednicu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
skupština
Pitaju da li gradonačelnici nauka predstavlja razonodu; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

To što je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski u četvrtak za skupštinskom govornicom rekla da je “nauka njena velika ljubav” i da “pisanjem naučnih radova odmara od posla”, iz Pokreta slobodnih građana vide kao ponižavanje akademske zajednice. Pitaju da li gradonačelnici nauka predstavlja razonodu.

Sotirovski je o nauci i svom obrazovanju govorila na 32. sednici niške Skupštine, tokom rasprave sa odbornikom SNS-a i nekadašnjim zamenikom gradonačelnika Milošem Banđurom.

Rekla je i da joj titule “dr” i “prof. dr” ništa ne znače jer je “davno stvorila svoje ime i prezime”. Iz Pokreta slobodnih građana smatraju da je svojim izjavama uvredila akademsku zajednicu.

Kako je rekla, nauka je njena velika ljubav i pisanjem naučnih radova “odmara od posla”. Da li to znači da je za nju nauka razonoda? To je zaista ponižavajuće za akademsku zajednicu, jer ljudi koji se bave naukom ozbiljno se posvećuju tom poslu, za njih to nikako nije “odmor od posla” - navode iz PSG-a.

Smatraju da SNS funkcioneri prave karijere “na grbači” Nišlija i dodaju da je duel Banđur - Sotirovski pokazuje da u stranku ulaze “da naprave ime”, a da su im potrebe građana na poslednjem mestu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    19:31 // 19. 10. 2023.

    Tematika njenih naucnih radova je imovinska karta uzi odsek gradjevinarstvo...a predsednik komisije sir Oliver iz Alan Forda...

  • jagoda

    22:22 // 24. 6. 2023.

    secam se kada je tek pocela da radi. Ona kao zavrsila geografiju a ladno tokom pokazivanja na mapi kakvo ce vreme biti mislim na Kosovu,pokazala krajnji sever Srbije hahah vrh

  • GTA

    16:24 // 24. 6. 2023.

    Hahahaha,aaahahahaaa...reporterka sa terena i naucni radovi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: