Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:58, 13. 9. 2024.

| Politika

Pavlović i Novaković ne žele da komentarišu negativan DRI izveštaj

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Igor Novaković i Dragoslav Pavlović
Igor Novaković i Dragoslav Pavlović ne komentarišu preliminarne rezultate?; foto: Instagram stranica Dragoslava Pavlovića

Izveštaj DRI o finansijama Grada Niša koji je otkrio brojne nepravilnosti, gradonačelnik Dragoslav Pavlović i predsednik Skupštine Igor Novaković ne žele da komentarišu jer je, kako kažu, tek preliminaran. Obojica navode da se radi na ispravljanju nepravilnosti i da će svoje mišljenje dati tek kada izveštaj postane konačan.

Pavlović i Novaković Nekada se preliminarno priznaje; foto: Tamara Radovanović Vodeći dvojac ne želi da komenatriše izveštaj koji pokazuje da je gradom loše upravljano jer je, kako ističu, preliminaran, ali su obojica sa članovima svojih stranaka na istoj listi slavili preliminarne rezultate izbora i proglašavali pobedu.

Nakon što je Državna revizorska institucija objavila izveštaj koji vrvi od nepravilnosti i kršenja zakona koje je počinila SNS garnitura sa Draganom Sotirovski na čelu, aktuelna vlast ima rok od 90 dana da ispravi uočene nepravilnosti.

IMG-85335ce1d1d0df7e8133bdbb4bcfe3de-V foto: Sonja Vidojković Do tada, nova garnitura vlasti ne želi da komentariše izveštaj - gradonačelnik Dragoslav Pavlović kaže su već počele da se rade ispravke i da će se potruditi da konačan izveštaj DRI bude pozitivan.

Ovo je preliminarni izveštaj DRI, mi znamo šta su naši zadaci. Zato ne bih davao komentare na sam preliminarni izveštaj, to možemo uraditi kada izveštaj postane konačan, ali važno je da smo odmah, prvog dana po isticanju izveštaja DRI porkenuli korake kako bismo po njihovim sugesijama radili posao - kaže Pavlović.

1000018861 foto: Sonja Vidojković Da Grad Niš ne brine o svojoj imovini, kao i da uopšte i nema validnu evidenciju o njoj, jedna je od zamerki DRI, a gradonačelnik je saglasan da tu ima mnogo problema.

Što se imovine tiče formirali nekoliko timova koji obilaze svu imovinu koju Grad Niš poseduje kako bi ujedinili podatke, da budu na jednom mestu, jer se pokazalo da različite gradske uprave imaju različite podatke o jednim istim stvarima. Radi se o lokalima, o stambenom prostoru i zemljištu. Grad ima zaista ogroman broj parcela, preko 20.000, i treba da se na neki način to sistematizuje - navodi Pavlović.

Ni predsednik Skupštine Grada Niša Igor Novaković ne želi da komentariše DRI izveštaj, kaže samo da ta institucija nema velike greške.

Svako ko iole poznaje zakon o DRI, zna da je ovo preliminarni izveštaj. Ja ne mogu da komentarišem nešto što je preliminarno, niti bih se usudio kao ozbiljan čovek. Nakon toga ide odzivni izveštaj, koji mi pripremamo, pa konačan. Što se tiče Skupštine, i prethodnom izveštaju DRI bilo nam je naloženo da knjižimo na konto na koji nam jeovim novim izveštajem to zabranjeno, odnosno promenjen je konto. To je naša greška - kaže Novaković.

Ceo izveštaj napisan na 313 strana nije ni pročitao.

Ja imam deo izveštaja vezan za Skupštinu, nemam ceo kod sebe, niti sam ga celog čitao, ali sam ovlaš pogledao novinarske tekstove. Za mene taj izveštaj još nije gotov, mi imamo pravo na ispravku grešaka, kad se one isprave, ide konačan izveštaj- ističe Igor Novaković.

U jednom od najobimnijih izveštaja DRI, na čak 313 strana, istaknute su brojne nepravilnosti koje se tiču toga kako je gradska vlast sa Draganom Sotirovski na čelu upravljala javnim novcem - od trošenja para građana po kafanama, preko privremenih i povremenih poslova, usluga konsultanata, računa za gorivo, arčenja gradske imovine, fingiranja vanrednih situacija, do jednog sata "Svarovski" za koji se ne zna gde je završio.

Povodom tog izveštaja Više javno tužilaštvo u Nišu formiralo je predmet.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miodrag Miškovic

    11:27 // 16. 9. 2024.

    Što se imovine tiče formirali nekoliko timova koji obilaze svu imovinu koju Grad Niš poseduje kako bi ujedinili podatke, da budu na jednom mestu, jer se pokazalo da različite gradske uprave imaju različite podatke o jednim istim stvarima. Radi se o lokalima, o stambenom prostoru
    Grad ima tolku imovinu da ne može da ju svu popišu, lele. Ima i Niš šta da ponudi, na pijacu mislim.

  • Hepek

    23:36 // 15. 9. 2024.

    Plajvaz u ruke i počnite sa ispravljanjem . Neku nulu precrtajte neke pasuse zatamnite i biće to pucka .

  • Milorad

    18:05 // 14. 9. 2024.

    Ko vam je poslao DRI. Ko vam je smestio kontrolu. Zapitajte se. Pa, isti ONAJ, ko je telerisao vaše ..... Sada će polako, na diskretan način, da vam smesti potapanje /sećate se igre "podmornice"/.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Baš dobra lokacija da se naprave 3-4 zgrade sa lokalima

Hepek Čitalac

Tekst: Pre 80 godina zvanično prestao da funkcioniše Logor "Crveni krst" u Nišu

Pronađite nas na: