Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:28, 18. 7. 2024.

| Politika

Pet lista formira vlast u Bujanovcu, NPS zbog saradnje sa SNS-om isključio svog člana iz stranke

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti, Bujanovačke
arsic
foto: Bujanovačke

Koalicioni sporazum o formiranju lokalne vlasti u Bujanovcu potpisalo je 5 stranaka, među kojima su Front za promene, koalicija oko SNS, Grupa građana Dejan Stojanović, Romska stranka pravde i pomirenja i koalicija „Promene sad, za naše selo za naš grad“, pišu Bujanovačke. Zbog odluke lidera opozicione liste Saše Arsića, inače šefa bujanovačkog Narodnog pokreta Srbije, da sarađuje sa SNS-om, ovaj pokret je, kako su saopštili, rešio da ga isključi iz stranke.

Prema pisanju Bujanovačkih, multietničku opštinsku vlast činiće jedna albanska, tri srpske i jedna romska partija, sa ukupno 23 mandata, što je dovoljno za formiranje većine u parlamentu sa 41 mestom.

Koaliciju čine Front za promene Arbera Pajazitija sa 8 mandata, koalicija oko SNS sa 7, GG dr Dejan Stojanović sa 5, Romska stranka pravde i pomirenja sa 2 i Saša Arsić sa 1 mandatom.

Zbog odluke Saše Arsića oglasili su se iz Narodnog pokreta Srbije, istakavši da je za njih "crvena linija bilo kakva saradnja sa Srpskom naprednom strankom, koja je oličenje kriminalne i uzurpatorske vlasti protiv čega se od osnivanja bore".

Sa žaljenjem konstatujemo da je iz tog razloga Saša Arsić, doskorašnji član našeg odbora u Bujanovcu, isključen iz Narodnog pokreta Srbije. Sve korake koje bude načinio na dalje čini u svoje sopstveno ime, a ne u ime naše organizacije. Našu stranku čine pojedinci iskreni u borbi za demokratsku i pravednu Srbiju i bez dileme tako će biti i u budućnosti - navode u saopštenju.

Ističu da su svesni da ljudi iz lokalnih odbora bolje znaju šta je najbolje za njihove lokalne zajednice, ali da preko ovoga ne mogu pređu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Šerlok

    22:44 // 20. 7. 2024.

    E, moji drugari. Samo onaj ko nije znao Sašu Arsića još iz Narodne stranke može da bude iznenađen time što lik radi islljučivo za svoj džep. Znači, ili ste svi od Aleksića naniže isti kao Vučić, ili ste svi nesposobni!
    Tako je to kad američki ambasador pravi stranke i bira omiljene opozicionare u Srbiji...

  • Miki Miki Veliki

    09:51 // 19. 7. 2024.

    Tzv narodni pokret je rezervna kolona AV koja ce biti upotrebljena kada dodje vreme… Djilas i Miki Aleksic su glavni razlog zasto je AV i dalje na vlasti…

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: