Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 2. 7. 2024.

| Politika

Plate gradonačelnika na jugu: Najveću ima leskovački

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Goran Cvetanović
Gradonačelnici Leskovca i Pirota bolje zarađuju od gradonačelnice Niša; foto: M. M.

Od gradonačelnika pet gradova na jugu najveću zaradu, prema izveštajima koje podnose Agenciji, ima gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović - nešto više od 171 hiljade, a potom slede dugogodišnji gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa 165 hiljada mesečno, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa 142 hiljade.

Četvrti uzastopni, a ukupno peti mandat na funkciji gradonačelnika Leskovca započeo je nedavno Goran Cvetanović. On ima veću mesečnu zaradu od gradanačelnika Niša, Pirota, Vranja i Prokuplja, a prema poslednjoj prijavi iz ove godine, na račun mu mesečno "leže" 171.747 dinara.

Kada je reč o imovini, ima prijavljenu kuću od preko 400 metara kvadratnih, dva poslovna prostora i dve njive, koje je dobio u nasledstvo. Kupio je 2 građevinska zemljište od 480 kvadrata i od 942 kvadrata, a u izgradnji su dva pomoćna objekta i boks za pse. Vlasnik je dva motocikla – "kawasaki" i "honda".

Vladan Vasić pozvao predstavnike Inicijative Odbranimo reke Stare planine na razgovor Vasić ima puno njiva, vinograda i voćnjaka; foto: JV arhivaBogato imanje ima i veću platu od gradonačenica Niša ima dugogodišnji gradonačelnik Pirota Vladan Vasić. On je prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije ove godine da ima mesečno primanje od 165.000 dinara.

Kada je reč o nekretninama ima prijavljen stan od 82 kvadrata koji je kupio, kuću od 138 kvadrata koja je dobijena nasledstvom, a tu je i 18 njiva, 6 voćnjak, 4 vinograda i 3 vrta. Mnoge od ovih njiva i voćnjaka kupio je proteklih godina.

Odlazeća gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, iako na čelu najvećeg grada na jugu, nema i najveća primanja. Prema izveštaju koji je podnela u 2024. godini, njena mesečna zarada za ovu funkciju je 142 hiljade.

dragana sotirovski Vodi najveći grad, ali nema najveću platu na jugu; Foto: JVOd nepokretne imovine Agenciji je prijavila trosoban stan od 167 m2, dvosoban stan od 67 kvadrata, dvosoban od 53 kvadrata i jednosoban apartman od 30,57 metra kvadratna.

Nedavno izabrani gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović ima prijavljenu zaradu od 120.000 dinara, nema nepoprektnosti u svom vlasništvu, a prijavio jedino da je vlasnik automobila "fiat grande punto" iz 2011. godine.

Kolika je trenutna plata gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića nije poznato, jer nije podneo najnoviji izveštaj Agenciji.

Proverom navedenih Registara, javni funkcioner Slobodan Milenković, gradonačelnik Grada Vranja, Agenciji je podnosio redovno Izveštaje o imovini i prihodima, u skladu sa zakonskim odredbama koje regulišu materiju prijavljivanja imovine i prihoda, osim Izveštaja koje je bio u obavezi da podnese po prestanku javne funkcije gradonačelnika Grada Vranja 30.10.2023. godine (u prvom mandatu), a u vezi sa čim će Agencija izvršiti proveru ispunjenosti uslova za pokretanje postupka utvrđivanja eventualne povrede Zakona o sprečavanju korupcije - odgovorili su Južnim vestima iz Agencije.

Milenković je na toj poziciji gradonačelnika Vranja od 2016. godine, a na sajtu Agencije stoji njegova poslednja prijava od pre 4 godine, gde navodi da kao gradonačelnik mesečno prima 110.000 dinara, kao sudski veštak u Ministarstvu pravde 8.000 dinara po veštačenju, a kao lekar u Domu zdravlja u Trgovištu 4 puta mesečno 4.000 dinara i u Zdravstvenom centru Vranje 13.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Бата Рака из Ниш

    08:34 // 3. 7. 2024.

    И то све од плате иљаду и кусур евритја!
    Хехехе...

  • Branko Petrovic

    08:20 // 3. 7. 2024.

    Leskovcani,pa zasto ne menjate nesto.Ne valja vam Mesko i cela ekipa a oni i dalje vrse vlast.

  • Dragan

    06:35 // 3. 7. 2024.

    Mesko verovatno ima i mesni dodatak,a za nasu Kradonacelnicu bivsu se prica da ima i nesto u Majamiju,Becu,Solunu,rodnom selu,a od dozvola kapne i neki stancic pride u izgradnji,a i malo kesa...sta ce njima plata...a gde su tenderi,ograde,naduvani racuni...

    • Miloš

      19:56 // 3. 7. 2024.

      Znaš zašto je zovu Komšika?
      Zato što ima nekretninu u svakom komšiluku!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

jel su tezge od retkih metala... pa je toliko koštalo

rene čitalac

Tekst: Otvorena Pantelejska pijaca, najavljen i parking

Pronađite nas na: