Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 25. 10. 2024.

| Politika

Poslanici Narodne skupštine dolaze u Niš, tema sednice izveštaj DRI

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Beli vrh ponovo pripao Matejevčanima, Jasenovčani i dalje čekaju
Sednica zakazana za četvrtak; ilustracija; foto: Tamara Radovanović

Odbor za finansije Narodne skupštine Republike Srbije zasedaće u četvrtak, 31. oktobra, u Nišu, povodom negativnog izveštaja Državne revizorske institucije o finansijama Grada Niša, zbog kojeg je i Više javno tužilaštvo formiralo predmet.

U izveštaju DRI, koji je objavljen pre skoro dva meseca, navedene su brojne nepravilnosti - od trošenja novca građana po kafanama, preko privremenih i povremenih poslova, usluga konsultanata, računa za gorivo, arčenja gradske imovine do jednog sata "Svarovski" za koji se ne zna gde je završio.

Predmet je zbog ovog izveštaja formiralo niško Tužilaštvo, a pred poslanicima koji su članovi Odbora za finansije Narodne skupštine biće tri tačke dnevnog reda i sve tri se tiču revizije.

printscreen foto: printscreen Prva je predstavljanje izveštaja revizija svrsishodnosti poslovanja i poslerevizionih izveštaja o merama ispravljanja za Grad Niš. Druga i treća tiču se izveštaja Pododbora za razmatranje izveštaja o obavljenim revizijama DRI.

U Odboru za finansije je i poslanik Narodnog pokreta Srbije iz Niša Đorđe Stanković, koji kaže da nije uobičajeno da se takve sednice održavaju van Beograda, pa veruje da će to biti “spektakularna” i “specijalna” sednica.

Nije da se nije dešavalo da sednice Odbora za finansije budu u drugom gradu, van Beograda, ali su to bile klasične sednice, samo fizički izmeštene. Ovo nije klasična, već očigledno tematska sednica, sa akcentom na izveštaj DRI. To znači da oni žele ili da aboliraju bivšu gradonačelnicu ili da pokažu neki rezultat izveštaja, kao što je neko hapšenje ili nešto slično - navodi Stanković.

Sednica je zakazana za 12 sati, u sali Skupštine Niša u ulici Nikole Pašića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • eSeNeSastično

    19:40 // 26. 10. 2024.

    U kom svojstvu odbor za finansije skupštine Srbije zaseda i kakve vezd ima sa kriminalnim aktivnostima i zloupotrebom gradskog budzeta. Nema nikakvo zakonsko utemdljenje osim da mute vodu i brsne svoju partijsku kolegenicu svojom lažnom vrćinom

  • Sonja

    10:58 // 26. 10. 2024.

    Nije bilo ni prekrsajnih ni krivicnih prijava. To znaci da izvestaj DRI nije za zatvor. Ne dizite prasinu bez razloga

  • Vitez Koja

    10:54 // 26. 10. 2024.

    Zarobljeno tužilaštvo u funkciji zaštite stranačkih lopova, tako da DRI i odbor za finansije mogu samo turistički da posete Niš pojedu roštilj i uzmu dnevnicu. Prijatno vidimo se u nekom novom filmu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I mi smo propali te neće tender.

Radnik SC Čair Čitalac

Tekst: Nakon propalog tendera, Sportski centar "Čair" ponovo traži izvođača za skejt-park

Pronađite nas na: