Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:40, 6. 7. 2024.

| Politika

ProGlas u Nišu: Sastanak s Milićem, neophodno umrežavanje lokalnih grupa građana

Autor:Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti
Dragan Milić
foto: Nikola Đukić

Nastavljajući sa serijom sastanaka sa grupama građana u različitim delovima Srbije, predstavnici ProGlasa su 4. juna posetili Niš i imali razgovor sa Draganom Milićem. Istakli su važnost umrežavanja lokalnih grupa sa juga Srbije u narednim sedmicama.

Doktor Milić je, najpre, kako saopštavaju, ProGlas obavestio o narednim koracima na zaštiti izborne volje i izvojevane pobede na proteklim gradskim izborima.

U nastavku razgovora, postignuta je saglasnost o važnosti toga da se lokalne grupe građana međusobno povežu i artikulišu zajedničko delovanje po svim pitanjima od opšteg društvenog značaja, kao što su ekološka pitanja (iskopavanje litijuma), obrazovanje, decentralizacija i departizacija.

Dogovoreno je, kako kažu, da Milić sa svojim saradnicima u narednim sedmicama preduzme korake na umrežavanju lokalnih grupa građana na jugu Srbije, kako bi se, uz aktivnu podršku ProGlasa, na jesen oformila takva mreža na nacionalnom nivou.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cika Crni

    15:02 // 7. 7. 2024.

    Dobro je da se opozicione grupe građana povežu i nastupaju zajedno na regionalnom nivou. Mene čudi da ovom razgovoru nije prisustvovao i predstavnik grupe građana niškokog Kreni Promeni. Ako već nije Proglas, Milić je trebalo da ih pozove, jer bez njih, ni na lokalu, ni u regionu, umrežavanje neće biti moguće. Ako je ovo bio slučajan propust, ok, ali se postarajte da to ubuduće ne bude praksa.

  • Olga

    12:30 // 7. 7. 2024.

    PROGLAS je autentican pokret Njegovi osnivaci se nisu kandidovali na izborima. Jedini cilj im je pomoc opoziciji. Pozdravljam saradnju opozicionih pokreta i njihovo umrezavanje

  • Jug

    05:43 // 7. 7. 2024.

    Doktore, mani se ovih belosvetslih mufljuza, probali nešto, pa se uneredili, sad bi da se ogrebu....da su hteli ili da hoće da rade, radili bi odmah, a ne tek na jesen...Njihov jedini cilj u Nišu je besplatno jedenje i pijenje na filmskim susretima.
    Napred doktore, u se i svoje kljuse, imaš nas ovi ti ič ne trebaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Pa javili su lepo na tv da će da se izliva Dunav... samo niko ne 'aje od gradski oci.

Miljan Ž. Veselinović čitalac

Tekst: I drugi dan zbog poplave na Bulevaru Nemanjića nema vode

Pronađite nas na: