Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:23, 8. 11. 2021.

| Politika

Profesor Čupić: Vučić ne prihvata Crnu Goru kao državu

Autor:FonetIzvor:Fonet

Izazovi opasne zone - Kvaka 23

Da li su posetom premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića Beogradu u odnosima Srbije i Crne Gore "ruže procvetale" samo pred kamerama, a problemi gurnuti pod tepih, šta tačno znači strategija odmerenih koraka, ko je diplomatskim protokolom bio ponižen, a ko se obrukao u Fonetovom serijalu "Kvaka 23" govorio je profesor beogradskog Univerziteta Čedomir Čupić.

Kako Ćupić objašnjava, ceo protokol koji je izazvao najviše komentara, odnosno čuveni doček ministra Nedimovića u farmericama deo je režije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kakav Nedimović, mi znamo da svi ti ministri su obične sluge koje izvršavaju ono što on kaže. Da li bi se taj Nedimović pojavio sa farmericama na primer da je neka svečanost u Sava centru, ja sam ga gledao i u odelu. Ja mislim da je to Vučić izrežirao i naredio kako će on da se pojavi - kaže Ćupić.

Objašnjava da taj doček šalje više poruka, a jedna je da on nikada neće Crnu Goru prihvatiti kao državu i da je ona deo srpskog sveta.

Prvo, njegovo mišljenje o Crnoj Gori, on ništa nije promenio od 90-tih godina, to znači da on nikada neće prihvatiti Crnu Goru kao državu, nikada. Sećate se Šešelj šta je radio 90-tih godina? – kaže Ćupić.

Podseća i da Vučić nije išao zvanično u Crnu Goru, samo privatno. U razgovoru sa Zoranom Sekulićem, Ćupić je podsetio da je ovakvim dočekom ponizio svoju državu.

Kako Čupić vidi i tumači takozvani "srpski svet" možete pogledati u Fonetovoj emisiji "Kvaka 23" u vrhu teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гевезен Зај

    15:58 // 11. 11. 2021.

    чупи - не тупи.

  • Junk

    10:24 // 8. 11. 2021.

    E moj profesore…

  • Goran Nešić

    10:12 // 8. 11. 2021.

    Ovo je zamena teza. Zapravo Crna Gora je povukla neprijateljske poteze protiv Srbije, priznajući Kosovo. Crna Gora ne poštuje međunarodno pravo i integritet Srbije. Crna Gora je do sada vršila ssistematsko gušenje identiteta srpskog naroda . Pokušala je otimanje imovine SPC. I onda se pojavi pametnjaković koji kaže Vučić ne prihvata državnost Crne Gore. Budalaština.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: