Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 22. 7. 2024.

| Politika

Promena u Medijani - umesto Miloša Nešića, predsednik Skupštine Miloš Bošković

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Miloš Bošković
Prvi na listi koalicije "Biramo Niš" predložen za predsednika Skupštine; foto: printskrin JV

Umesto ekonomiste Miloša Nešića, koji je bio 11. na listi koalciije "Biramo Niš", a koji je prvobitno bio najavljen za predsednika Skupštine Opštine Medijana, na ovoj funkciji biće programer Miloš Bošković, nosilac te iste liste, saopštili su iz opozicije. Ovaj predlog, sa potpisima svih 16 predstavnika opozicije, predat je Skupštini. Razlog je, kažu iz koalicije "Biramo Niš", jer je "tehnički važno da bude procedura ispoštovana".

Niška opozicija je 26. juna najavila da će novi predsednik Medijane biti ekonomista Mladen Đurić iz Grupe građana "Dr Dragan Milić", a predsednik Skupštine Miloš Nešić iz koalicije "Biramo Niš".

Ipak, predlog za predsednika opštinske Skupštine je promenjen dan pre konstuitutivne sednice i na tom papiru nalazi se ime programera Miloša Boškovića, nekadašnjeg poslanika, a sada nosioca liste "Biramo Niš" u ovoj niškoj opštini.

Tehnički je važno da bude čista procedura - kažu iz koalicije "Biramo Niš".

Zamenik predsednika Skupštine biće isti kao što je i ranije najavljeno - diplomirani inženjer mašinstva Dragan Maslaković iz Grupe građana "Dr Dragan Milić".

Za sekretara Skupštine predložen je izvršitelj i član Gradske izborne komisije ispred koalicije "Biramo Niš" Miodrag Grujović.

Ovaj predlog, dodaju iz koalicije "Biramo Niš", potpisalo je svih 16 odbornika opozicionih lista - Grupe građana “Dr Dragan Milić”, koalicije “Biramo” i “Ujedinjeni - Nada za Niš”.

Konstitutivna sednica Skupštine Opštine Medijana zakazana je za utorak, 23. jul u 10 sati.

SNS i njeni koalicioni partneri imaju 11 odbornika u Medijani, Grupa građana Dragana Milića 8, “Biramo Medijanu” 6, a “Ujedinjeni - Nada za Niš” 2 mandata.

Predsednica parlamenta u Medijani trenutno je Vladmila Bojanić, njen zamenik je Žarko Ranković, predsednik Opštine je Nebojša Kocić, a njegova zamenica Svetlana Antić.

Do sada su izabrana rukovodstva ostale četiri niške opštine - Panteleja, Palilule, Niške Banje i Crvenog Krsta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki Maus

    01:00 // 24. 7. 2024.

    Sve sve,al gde ovog Grujovića,pa taj ojadio hiljade ljudi,koliko si stvari popisom iz stana uzeo ljudima,on jadan ima jedan krevet,jedan TV...i to mu uzmi.Da li vi iz biramo Niš nemate nekog postenijeg.Glasao sam za vas...Ali kad vidoh ovog Grujovića...Sramota i zlo!!!!
    RAZOCARENJE NA STARTU!!!

  • Mnogo pitanja

    06:46 // 23. 7. 2024.

    Leteća izmena dan pre konstituisanja? Neozbiljno. Pa o čemu ste se vi dogovarali mesecima?!
    I bilo je u startu neozbiljno da nosilac liste u opštini ne bude ni na jednoj funkciji. Zašto nije bio? Ubeđivali ste ga dva meseca, jer se razočarao gubitkom gradskih izbora? Misli da ništa bitno ne može s ove pozicije? Hoće li i ovaj mandat da vrati, kao poslanički? Ionako nije ničiji član, briga ga.

  • rene

    19:58 // 22. 7. 2024.

    vidi se da čovek zrači !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: