Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:48, 2. 6. 2024.

| Politika

Rezultati izbora na jugu: Koalicija oko SNS u Bosilegradu osvojila 95%, a u Surdulici 90%

Autor:Redakcija Izvor:Južne vesti
izbori glasanje KOSTA 24
USS proglasila pobedu u Svrljigu nad naprednjacima; Ilustracija; foto: Aleksandar Kostić

Na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, lista "Aleksandar Vučić - Bosilegrad sutra" osvojila je 95% glasova, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. U Surdulici je koalicija oko naprednjaka osvojila 90% glasova. Ujedinjena seljačka stranka proglasila je pobedu nad lokalnom koalicijom okupljenom oko naprednjaka u Svrljigu.

23:48 - Na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, lista "Aleksandar Vučić - Bosilegrad sutra" osvojila je 95% glasova. Rezultate je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

23:45 - U Surdulici je ubedljivo pobedila koalicija oko naprednjaka (SPS i SNS) sa 90 odsto glasova, rekao je za Južne vesti lider socijalista u Surdulici Novica Tončev.

6% osvojila je udružena opozicija, 4% Narodni pokret i grupa građana. SPS će imati 18 odbornika, SNS 14, 2 odbornika imaće opozicija i jednog Narodni pokret - istakao je Tončev.

21:49- Prema prvim rezultatim USS-a​​​, lista "Milija Miletić - Znamo se" osvojila je 2.672 glasa, a lista "Aleksandar Vučić - Svrljig sutra" ima 2.125 glasova.

Ja bih se u ime Ujedinjene seljačke stranke zahvalio svim građanima Opštine Svrljig, svim mojim sugrađanima, prijateljima što su dali podršku listi “Znamo se - Milija Miletić”. Lista broj 1 i broj 2, koju je vodio predsednik Aleksandar Vučić, mi smo zajedno dobili blizu 5.000 glasova, a ukupno je izašlo 6.500 glasača. Znači da Svrljig podržava nas ljude koji smo iz Svrljiga, nas lokalce, a i našeg predsednika Srbije. Lista Milija Miletić-znamo se dobila je najveću podršku naroda, preko 500 glasova više od liste broj 2 - rekao je Miletić.

Poslednji podaci Opštinske izborne komisije pokazuju da je u Svrljigu do 20 sati izlaznost bila 75%.

Međutim, iz Pokreta za Spas su naveli da je primetno naglo povećanje izlaznosti za 35% u periodu od 16 do 18 sati. Kako su istakli, meštani su prijavljivali neprekidan obilazak glasača kao i da su postojale priče o kupovini glasova za 3000 do 3500 dinara upravo od strane lista "Znamo se - Milija Miletić“ i "Aleksandar Vučić - Svrljig sutra".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BPetrović, dipl.zapl.ing.

    13:19 // 3. 6. 2024.

    Proglasili pobedu i jedni i drugi.
    Srbi.Ili srbi.
    Za ovu skupinu pitekantropusa istina je još fenomen.
    I biće još dugo jer UDBa zna da je to za srbe najbolje.
    Jer od1945. vrlo stručno neguju LAŽ, I sve je lepo srbima i sve je divno, ne treba ništa MENJATI dok srbi uzivaju u sreći.

  • Pera

    11:53 // 3. 6. 2024.

    Ti krajevi iako blizu EU,jos zive duboko u komunistickom blatu.

  • DD

    11:48 // 3. 6. 2024.

    Ovo više nego što Kim Jong Un dobije u Severnoj Koreji ... to pokazuje u kakvom stanju je srpska politička scena.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li sada Oko sokolovo sme da prolazi kroz Medijanu ili ne?

Milan Čitalac

Tekst: Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Pronađite nas na: