Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 3. 6. 2024.

| Politika

SNS i SPS poraženi na izborima u Svrljigu, u Surdulici, Aleksincu i Bosilegradu ubedljivi

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
izbori Niš
U Svrljigu SNS nema većinu; ilustracija; foto: Aleksandar Kostić

Na osnovu preliminarnih rezultata i 100% obrađenih glasova, liste okupljene oko SNS pobedile su u tri od pet opština na jugu Srbije - u Aleksincu, Bosilegradu i Surdulici. U Svrljigu je najveći broj mandata osvojila lista “Znamo se” Milije Miletića, dok je u Bujanovcu, prema nezvaničnim informacijama, prvi Front za promene (FZP).

Najubedljiviju pobedu koalicija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije ostvarila je u Surdulici - 86%.

Tek 6,52% glasova u toj opštini dobila je Udružena opozicija “Možemo i moramo bolje - za spas Surdulice”, koju čine Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Novo lice Srbije, dok je Narodni pokret Srbije osvojio 5,88%. Izlaznost u Surdulici je 67,55%.

tončev trubači Tončev proslavio pobedu u Surdulici; foto: JVNovica Tončev je pobedu proslavio još sinoć, uz trubače i folk muziku uživo.

U Aleksincu je izlaznost tek 39,1%, a prema preliminarnim rezultatima, lista “Aleksandar Vučić - Aleksinac sutra” osvojila je 60,44%.

Grupa građana “Buđenje” ima 16,04%, “Promene odmah - za opštinu Aleksinac” 10,76%, a lista “Dr Dragan Branković” 10,16%.

Izlaznost u Bosilegradu je 68,19%. Lista “Aleksandar Vučić - Bosilegrad sutra” ima 96,77% glasova, a lista “Možemo i mi” 3,23%.

U Svrljigu koalicija okupljena oko naprednjaka nije pobedila pošto ima 34,57%, dok lista Milije Miletića u toj opštini ima 42,28% glasova.

10,87% birača u Svrljigu zaokružilo je listu Grupe građana “Pokret za spas Svrljiga”, 3,93% listu “Srbija protiv nasilja”, a 3,18% listu “Mi snaga naroda” Branimira Nestorovića. 1,22% u Svrljigu ima Novi DSS, 1,11% Romska stranka Jedinstvo i 0,23% Unija Roma Srbije.

Zvaničnih preliminarnih rezultata za Bujanovac još uvek nema, a Bujanovačke pišu, pozivajući se na nezvanične rezultate OIK, da je pobednik lokalnih izbora u toj opštini Front za promene (FZP) Arbera Pajazitija, Dritona Redžepija i stranke DUA sa 19,17% glasova i osam mandata.

Isti broj mandata imaće i drugoplasirani Pokret za demokratski progres (PDP) Šćirima Muslijua, koji je osvojio 17,53%, dok je treća koalicija okupljena oko SNS sa 16,49% i sedam odborničkih mandata.

Prema sadašnjim rezultatima, Grupa građana "Dr Dejan Stojanović" ima 9,25%, a u parlament će ući i koalicija "Promene sad, za naše selo i naš grad" sa 3,40% osvojenih glasova, kao Stranka pravde i pomirenja (SPP) sa 6,18%.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MIksa

    19:37 // 3. 6. 2024.

    Molim pacijente , naročito iz Vranja, Surdulice, Bosilegrada i većine opština juga Srbije da kada dodju u UKC Niš, budu tihi kao bubice, čekaju svoj red , ako treba i par dana i najvažnije ne kukaju stalno nazdravstvo u dotičnim gradovima, gde nema ko da ih pogleda. Imaju Tončeva već decenijama ,Medjarce, Meska itd. i nek se njima žale, vole ih i po 90%.

  • Var trhnolog

    18:55 // 3. 6. 2024.

    @IVAN-Ko da vise!

  • Ivan

    17:58 // 3. 6. 2024.

    A Milija čiji je ?,sa kim saradjuje?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

jel su tezge od retkih metala... pa je toliko koštalo

rene čitalac

Tekst: Otvorena Pantelejska pijaca, najavljen i parking

Pronađite nas na: