Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:06, 3. 6. 2024.

| Politika

SNS izgubio u niškoj opštini Medijana, dobio većinu u Panteleju i Banji

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Izbori 2024, Jelena Mišić (5)
foto: Jelena Mišić

Prema preliminarnim rezultatima, na izborima za odbornike u opštinskom parlamentu u niškoj gradskoj opštini Medijana koalicija oko SNS-a nema većinu, pa je moguće da ujedinjena opozicija formira vlast. U ovoj opštini su inače poništena glasanja na dva biračka mesta. U Opštini Pantelej naprednjaci su osvojili tesnu većinu, u Niškoj Banji su bili ubedljivi, kao i u Paliluli, dok rezultata za Crveni Krst još nema.

medijana foto: RIK/printscreenCentralnu nišku gradsku opštinu, ukoliko se ujedine 3 opozicione liste, neće više voditi naprednjaci. Preliminarni rezultati, koji su objavljeni na sajtu RIK-a, pokazuju da opozicija zajedno ima preko 50% glasova - lista "Doktor Dragan Milić" osvojila je 27,96%, lista "Biramo Niš" 21,68%, a "Ujedinjeni-nada za Niš" 5,86%.

Lista oko SNS ima 38,44% glasova.

U odluci OIK-a navodi se da su ovo rezultati na osnovu materijala sa 50 biračkih mesta, jer su na dva mesta glasanja poništena. Ne navodi se zašto su glasanja poništena, već da je reč o biračkom mestu broj 14. OŠ “Ćele Kula” i biračkom mestu broj 16 Vatrogasni dom.


U Panteleju SNS ima jedan mandat više od opozicije

Izbori 2024, Jelena Mišić foto: Jelena MišićObjavljeni su i rezultati za opštinske izbore u opštini Pantelej, gde je, kako se navodi u odluci OIK-a, izlaznost bila 48,27%. Tu SNS ima tesnu većinu - 12 mandata, odnosno 46,63%, dok opozicija zajedno ima 11 mandata.

Grupa doktora Dragana Milića ima 6 mandata, odnosno 22,51%, koalicija "Biramo Pantelej" 4 mandata ili 18,21% glasova, a koalicija "Ujedinjeni-nada za Niš" jedan mandat ili 4,48%.


Ubedljivi naprednjaci u Niškoj Banji

U Niškoj Banji bila je i najveća izlasnost - 53,63%, a najviše glasova osvojila je kolicija oko naprednjaka - 12 mandata, odnosno 63,16%.

Grupa građana "Dr Dragan Milić" dobila je, prema preliminarnim rezultatima, 4 mandata, odnosno 19,61%.

Po jedan mandat osvojile su liste "Biramo samostalnu i jaku opštinu", "Ujedinjeni-nada za Niš" i "Niš, naš grad- Branislav Jovanović".


Četiri liste prešle cenzus u Paliluli

Izbori 2024, Jelena Mišić (3) foto: Jelena MišićPrema preliminarnim rezultatima, u opštinia Palilula lista oko naprednjaka osvojila je 47,6 %, odnosno 14 mandata, potom sledi lista koja nosi ime doktora Dragana Milića sa 23,45% i 6 mandata, na trećem mestu je lista "Biramo Niš" sa 14,66% i 4 mandata i na kraju lista "Ujedinjeni-nada za Niš" sa 6,19% i osvojenim jednim mandatom.


Čeka se Crveni Krst

Odluke OIK o rezultatima glasanja u opštini Crveni Krst još uvek nema na sajtu RIK-a. Ono što se može videti jesu rešenja o ispravljanju zapisnika o radu biračkih odbora i to za 4 biračka mesta - u selima Leskovik, Kravlje, Popovac i jednom mestu u OŠ "Ivo Andrić".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Olivera

    15:45 // 4. 6. 2024.

    Bane Banana sad ne moze da prezali onu stranku rusina, sto je osnovao za neke prethodne izbore.

  • Mirko Tatić

    13:24 // 4. 6. 2024.

    Stopirana plaćanja Divljani i Dečjem centru Cair!

  • Branko Stanojević

    13:21 // 4. 6. 2024.

    Vaše glave očigledno nisu za dve noge već za četiri.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mogu da ga izdaju vikendom za žurke

Goran Petrović Čitalac

Tekst: Skoro sve tezge na Pantelejskoj pijaci prazne i "hvataju" paučinu i prašinu

Pronađite nas na: