Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:05, 26. 7. 2024.

| Politika

SSP Leskovac: Vučić se hvali prosečnom platom od 100.000 dinara, a ljudi se bore da prežive mesec

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Jelena Spirić
Pita o kom boljem životu govori predsednik; ilustracija; foto: SSP

Dok se predsednik Srbije hvali prosečnom zaradom od preko 100.000 dinara, 12,1% građana živi u apsolutnom siromaštvu, a Leskovčani se bore da prežive mesec sa platama znatno nižim od prosečne, kaže narodna poslanica i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Leskovcu Jelena Spirić.

Mnogi južnjaci pitaju gde je prosek od 100.000 dinara o kome Vučić govori, a Spirić kaže da svaki treći građanin Srbije preskače obrok, iako je gladan.

Ministri u njegovoj Vladi se bahate na rođendanskim žurkama u Veneciji, dok, prema istraživanjima, skoro polovina građana ne uključuje grejanje, iako im je hladno - navodi poslanica SSP.

Pita o kom boljem životu predsednik govori kada je plata u Leskovcu za više od 20.000 dinara manja od prosečne republičke.

Niža je čak i od plata u Severnoj Makedoniji. Vučić spominje povećanje zarada i visoke plate u samo tri grada, dok se ostatak Srbije bori da preživi mesec. Trenutno, 12,1% građana živi u apsolutnom siromaštvu - ističe Spirić.

Smatra da je radnicima leskovačke Jure “udaren šamar naočigled cele nacije” i tvrdi da su oni sada pod još većim mobingom nego pre štrajka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kuku le Le

    06:15 // 30. 7. 2024.

    Uskoro ce se potrosacka korpa svesti na velicinu torbice,tzv."pederuse"..da se setim susedne Rumunije kad je Causesku propisao nedeljnu dozu hrane i limitirao...ma bese davne 1989...a inflacija se blizi onoj iz 90-ih sqmo je vesto prikrivena stabilnim(?)kursom dinara...ipak kad ON kaze iako imas u ruci 48000,to je ko da imas 100.000.,ne veruj vise svojim ocima...

  • Berija

    21:06 // 29. 7. 2024.

    Cica i Bajati kvare prosek.

  • Pepe le tvor Niš

    11:13 // 29. 7. 2024.

    Lepo rečeno, ali u vreme vladavine žute koalicije nisu uopšte imali bilo kakav posao. Uništena je Nevena, Jugekspres....o tome ne pišete ništa ili ne smete to da počnete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: