Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 27. 6. 2024.

| Politika

SSP traži smenu direktora "Komunalca" zbog pogibije radnika, od tvrdi ispoštovana procedura

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
komunalac stradao
Nastradao dok je obeležavao ulicu; foto: Rešetka

Zbog nesreće u kojoj je radnik JKP Komunalac nastradao dok je obeležavao ulicu, i to tako što je njegov kolega vozeći radnu mašinu prošao kroz crveno i udario u automobil, koji se odbio i usmrtio 26-godišnjaka, iz Stranke slobode i pravde Leskovac traže hitnu ostavku ili smenu direktora Komunalca Vladimira Sinadinovića. On tvrdi da je sve urađeno po propisima i da su ispoštovane sve bezbednosne procedure i da opozicija iznosi neistine.

Nesreća se dogodila u noći između petka i subote, a u ponedeljak je uhapšen 64-godišnjak koji je vozio radnu mašinu i izazvao sudar u kojem je poginuo radnik Komunalca.

Da je direktor Komunalca naredio radnicima, da mimo svih procedura, zanemarujući bezbednost svih učesnika u saobraćaju, obeleže ulicu, tvrde iz Stranke slobode i pravde.

Ovo nije prvi put da se radovi na obeležavanju ulica, zbog lošeg rukovođenja i organizacije, obavljaju noću, bez ikakvih bezbednosnih procedura. Zbog partijskih interesa direktora Sinadinovića i dodvoravanja vođi, nije postavljena saobraćajna signalizacija niti su obaveštene komunalna i saobraćajna policija. Ovakva bahatost, neznanje i nesposobnost, koja dovodi do ugrožavanja života, ali i smrtnih ishoda, je neprihvatljiva - navode iz leskovačkog SSP-a.

Ističu da Sinadinović mora dati ostavku ili biti smenjen i pozvan na odgovornost i to "zarad bezbednosti ostalih radnika i bezbednosti građana Leskovca, ali i zbog neodgovornosti, bahatosti, i lošeg rukovođenja".

Sa druge strane, Sinadinović kaže da iz SSP-a iznose neistine, koje se lako mogu demantovati.

Ispoštovane su sve procedure, u trenutku nesreće nije bilo obavljanja radova. Inače, svaka radna aktivnost koju radnici Komunalca izvode je praćena pisanim radnim nalogom. Obeležavanje Svetoilijske ulice je u operativnom programu JKP Komunalnac i za te radove nije potreban nijedan specijalan nalog osim naloga direktora. Nemamo obavezu da o tome obaveštavamo policiju, jer je reč o redovnim radovima i ulica je lokalnog tipa - kaže Sinadinović.

Kada je reč o tome što su radovi obavljani noću, on kaže da to nije neuobičajeno, kao i da je on definisan kolektivnim ugovorom i internim aktima preduzeća.

Noćni rad se obavlja u skladu sa svim zakonskim procedurama. Svi radnici su dobili HTZ opremu, imali su fluoroscentne prsluke, postoje znakovi za upozorenje da se izvode radovi na putu, svetleći čunjevi, osvetljenje radne mašine. Inače, obeležavanje signalizacije, kao i druge delatnosti, je raspodeljeno u smenskom radu, i u trećoj smeni. Šef službe obeležavanje signalizacije vrši podelu naloga, ja kao direktor ne delegiram radnike, a posebno ih ne zovem telefonom kako bi im menjao naloge - objašnjava direktor JKP Komunalac.

Kaže da ne vidi svoju krivičnu odgovornost za nesreću, ali ako nadležni organi utvrde da je ima, da će svakako dati ostavku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li sada Oko sokolovo sme da prolazi kroz Medijanu ili ne?

Milan Čitalac

Tekst: Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Pronađite nas na: