Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:48, 4. 6. 2024.

| Politika

Savo Manojlović poručio u Nišu - masovne demonstracije korak koji je potreban

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
1717516605113
Manojlović došao ispred prostorija niškog GIK-a; foto: T. R.

Lider pokreta "Kreni-Promeni" Savo Manojlović čestitao je Nišu na pobedi i istakao da, ako se dozvoli prekrajanje zapisnika u Nišu, nikada neće biti slobodnih izbora u Srbiji. Napominje da treba istrajati na pravnom putu, ali istovremeno i na građanskoj neposlušnosti i da masovne demonstracije vidi kao potreban korak.

Manojlović se danas obratio medijima ispred niškog GIK-a i napomenuo da u Niš nije došao iz Beograda kako bi određivao sudbinu ovog grada, već kako bi ga podržao.

Došli smo da podržimo niški tim Kreni promeni, imaćemo konsultacije sa njima, nakon čega će oni imati samostalno konsultacije sa celom opozicijom u Nišu. Smatramo da u potpunosti treba istrajati na pravnom putu, ali istovremeno i na građanskoj neposlušnosti, jer su građani poslednja linija odbrane - rekao je Manojlović.

Napomenuo je da je prekrajanje izborne volje "crvena linija između diktature i autokratije u kojoj se sada nalazimo".

Ako dozvolimo da se u Nišu izvrši prekrajanje zapisnika, znači da nikada nećete moći da imate bilo kakve slobodne izbore. Rekli smo da je jedini način da ovo stane jeste da se u potpunosti delegitimiše narodna skupština - objašnjava Manojlović.

1717516567577 Kažu, neće dozvoliti prekrajanje izborne volje; foto: T. R.Kaže da jesu dali rok drugim opozicionim opcijama da se izjasne o njihovom predlogu, kao i da će nakon toga predložiti konkretne korake.

Mislimo da su masovne demonstracije korak koji je potreban - rekao je lider pokreta "Kreni-Promeni".

Ističe da je jedino rešenje jedinstven stav opozicije i da su dve opcije - delegitimisanje parlamenta ili statiranje u parlamentu.

Ako nas zaista ne zanimaju privilegrije i fotelje, onda treba da izađemo iz parlamenta i tako odbranimo institucionalnu pobedu građana koja se desila. I ovo nije pitanje političkih partija, već pitanje građana - rekao je Manojlović

Prvi na listi pokreta "Kreni-Promeni" u Nišu Mihajlo Cvetković kaže da zajedno deluju sa ostatkom opozicije u Nišu i da neće samostalno povlačiti korake.

Nećemo povlačiti samostalno korake, ali nećemo sedeti skrštenih ruku i nećemo tolerisati prekrajanje izborne volje građana. Apsolutno je sigurno da opozicija ima većinu glasova, ali izborna matematika njima daje većinu mandata. Mi smo spremni na pravnu borbu, ali i na građansku neposlušnost. Ne branimo samo Niš, branimo celu Srbiju. Jer ako im ovo sa Ruskom strankom prođe, to će primenjivati na svim izborima u Srbiji - istakao je Cvetković.

I ova lista je, kao i ostale opozicione, tražila od GIK-a uvid u izborni materijal. Predstavnici opozicione liste “Biramo Niš” ušli su u prostorije Gradske izborne komisije u Nišu i kažu da neće izaći dok ne pogledaju izborni materijal jer sumnjaju na velike zloupotrebe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mira

    07:45 // 8. 6. 2024.

    U Nišu se ne zakopavaju na ledja više i Beogradu omogućavaju sve što poželi. Niš demonstrira a Beogradjani dobijaju fotelje,grade svoj grad,imaju sve moguće popuste a Niš sve to nema samo okovan gvoždjem gde god pogledaš a plate minimalan.

  • Гага

    14:52 // 7. 6. 2024.

    Сава се нервира
    Нико неће да демонстрира...
    Тешко нама,ако нас Сава буде водио...република у клин...Сава у плочу...ту нема напретка...?!?

  • S.z

    21:26 // 5. 6. 2024.

    Vi iz BG-a najbolje da ćutite svi od reda jer ste uništavali i srozavali ovaj Grad zadnjih 35 godina najpre crveno-crna DB koalicija a zatim i nalickani fićfirići sa svojim poslušnicima ovde. Zašto si se ovde uopšte kandidovao? Šta ti znaš o Gradu? Zbog političkih poena i gradjenja karijere u BG-u ti deliš nekom savete a najobičniji si politikant. I izvini na kraju koji je tvoj CV? Šta radiš?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Naravno da nije problem u direkciji... problem je u 2. junu!

Ivan čitalac

Tekst: Žitelji niškog sela Hum žale se na probleme sa prevozom, iz Direkcije kažu da nije problem u njima

Pronađite nas na: