Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:45, 9. 10. 2024.

| Politika

Sednice skupština Niša i Panteleja u isto vreme, opozicija kaže "namerno"

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Skupština Niš
Četvrtak, 10. oktobar, u 9 sati; foto: Tamara Radovanović

Sednice Skupštine Grada Niša i Gradske opštine Pantelej zakazane su za isti dana i u isto vreme - četvrtak, 10. oktobar u 9 sati. Na jednoj će se odlučivati o budžetu Grada, direktorima preduzeća, a na drugoj će biti reči o planskim dokumentima. Odbornici opozicije koji imaju duple mandate smatraju da je "vladajuća struktura to uradila namerno", ali ističu da će se angažovati na obe strane.

Rebalans ovogodišnjeg budžeta Niša, imenovanje novih direktora i finansijskih izveštaja javnih preduzeća, formiranje Komisije za planove i Komisije za konkurs za izbor direktora, predlog isplate zaostalih zarada radnicima propalih firmi - neke su od tačaka dnevnog reda o kojima će raspravljati odbornici gradske Skupštine.

U isto vreme, odbornici će u Panteleju odlučivati o planu detaljne regulacije solarne elektrane “Cernica”, imenovanju članova odbora za administrativna i mandatno-imunitetska pitanja, a dnevni red predviđa i da čelnici Opštine podnesu izveštaj odbornicima o izvršenju budžeta za prvu polovinu godine.

Predsednik Skupštine Pantelej Saša Novićević imao je rok da do 12. oktobra sazove sednicu, na šta je i opozicija upozoravala, i odlučio je da to bude isti dan kada se u gradskoj Skupštini odlučuje o nekim od najvažnijih pitanja u gradu.

Skupstina Grada Nisa, konstitutivna sednica, foto Jelena Misic 2 Slaviša Dinić u Skupštini Grada; foto: Jelena Mišić Slaviša Dinić, Dragana Milutinović i Mića Jevtić su odbornici sa duplim mandatima, a Dinić koji je na izborima bio na listi "Biramo Niš", ali je nedavno najavio da će u gradskoj Skupštini nastupati u novoformiranoj odborničkoj grupi "Koalicija za Niš", kaže da je vlast "namerno" zakazala dve sednice u isto vreme.

Naravno da postoji namera zbog bojazni vladajuće strukture da poznavaoci katastrofalne situacije na Panteleju budu onemogućeni da iznesu istinu na videlo. Mehanizmi svakako postoje. Predzadnji dan je zakazana sednica Skupštine GO Pantelej, a problemi su na svakom koraku u gradu i svakom od sela. Skupština Panteleja između ostalog daje i prethodno mišljenje Skupštini Grada Niša za Planska dokumenta tako da i to neće uraditi blagovremeno - kaže Dinić.

I njegova koleginica iz odborničke grupe Dragana Milutinović misli slično.

Zakazivanje sednica obe skupštine je jos jedan pokušaj vladajuće koalicije da izbegne skupštinsku raspravu o važnim pitanjima, kao i svim spornim pitanjima. Naravno, ni ovo mešetarenje neće im proći, jer odbornici Koalicije za Niš i Koalicije za Pantalej su uvek spremni da odgovore svakom izazovu i njihovim napadima - kaže Milutinović.

Oboje ističu da će svojim angažovanjem "odraditi svoj posao na najbolji mogući način u interesu građana", a kako - videće se sutra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Tople probe od oktobra, a građani pucaju na stotine evra leti na grejanje. Obogaćen vazduh uračunat u cenu.

Bumbar Čitalac

Tekst: Tople probe u Nišu u ponedeljak, početak grejne sezone zavisi od prognoze

Pronađite nas na: