Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 25. 9. 2024.

| Politika

Skupština Niša dobija još jednu opozicionu odborničku grupu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
opozicija skupština
Iz opozicije kažu da će tako imati veću minutažu; foto: Tamara Radovanović

Slaviša Dinić i Dragana Milutinović, koji su na lokalnim izborima bili u koaliciji “Biramo Niš”, napraviće posebnu odborničku grupu u gradskoj Skupštini, zajedno sa odbornicom Grupe građana “Dr Dragan Milić” Lelom Lazović. Zvaće se “Koalicija za Niš”, a Dinić i Milutinović kažu da je jedini razlog da opozicija ima više vremena da govori.

Nakon što je Oliver Paunović napustio Milićevu grupu građana, Skupština Niša će dobiti još jednu odborničku grupu.

Međutim, Dinić i Milutinović ne napuštaju “Biramo Niš” jer nisu ni bili u toj odborničkoj grupi, već samo u izbornoj koaliciji. Dogovor je od početka, kako navode, da formiraju posebnu grupaciju, između ostalog, zbog veće minutaže koju će tako opozicija imati.

Mi nismo izašli iz odborničke grupe, jer prvo treba da uđete u neku grupu da biste iz nje izašli. Mi smo imali predizbornu koaliciju. Kad se sve to završi, formiraju se odborničke grupe. Odbornička grupa “Biramo Niš” je formirana na prvoj sednici. I na toj sednici sam najavio da ćemo formirati odborničku grupu “Koalicija za Niš” i to će da se desi pre naredne sednice - navodi Dinić.

Razlozi su, kaže, “tehničke prirode” - da promovišu “Koaliciju za Niš” i da opozicija dobije više šefova i samih odborničkih grupa zarad lakših i bržih dogovora.

Mi smo udruženje, ali smo kao pojedinci bili na listi “Biramo Niš”, a ne kao stranački ljudi. Hvala im što su nam pružili tu mogućnost. Dali smo svoj doprinos svemu tome. Nikakvih razilaženja nije bilo. U koaliciji su samo stranke, a mi bismo jedini bili u senci tih stranaka. Osim toga, lakše je i praktičnije kad ima više odborničkih grupa. Bolje je da više ljudi učestvuje u dogovoru. Kada je opozicija udružena, sve ide lakše - kaže Dinić.

I Dragana Milutinović ističe da se saradnja sa opozicionom grupom “Biramo Niš” nastavlja, kao i da je formiranje nove grupe dogovoreno još na konstitutivnoj sednici 12. avgusta.

Nije bilo nikakvog sukoba, niti postoji neki sukob. Odbornička grupa ima više vremena kao posebna grupa. Kad imamo više grupa kao opozicija, imamo i više vremena za raspravu. Možemo da iznosimo svoje stavove, da ispromovišemo politiku Koalicije za Niš, nekada GO Zajedno. To je od početka bila ideja - kaže ona.

Lela Lazović nije odgovorila novinarima Južnih vesti do objavljivanja teksta, a nezvanične informacije iz redova Milićeve grupe građana su da se slučaj razlikuje od slučaja Olivera Paunovića i da je reč o dogovoru.

"Koaliciju za Niš" formirali su 2013. godine bivši članovi Demokratske stranke, na čelu sa Slavišom Dinićem. Razlog odvajanja od DS-a koji je tada naveo bio je "neslaganje sa aktuelnom politikom stranke".

Ta koalicija sarađivala je u Skupštini Niša sa Socijalističkom partijom Srbije, kada je Dinić potpisao sporazum sa Igorom Novakovićem. Sarađivali su i sa Pokretom "Bogata Srbija" Zaharija Trnavčevića. Građanima su pružali besplatnu pravnu i administrativnu pomoć, pokretali pitanja zaštite životne sredine, klimatskih promena, poljoprivrede i spornih poslovanja javnih preduzeća.

Članica je do 2015. godine bila i doskorašnja zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović. "Koalicija za Niš" je bila i deo "Levice Srbije" Borislava Stefanovića, kao i Pokreta "Akcija".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mike

    12:55 // 26. 9. 2024.

    Alo Dinicu, kako biras Nis, pa ti bre Matevcaninu sta i kog sve nisi napustao samo da bi se zvao politecarem, volis da djuvecaris na narodne pare.

  • Milutin M

    22:28 // 25. 9. 2024.

    Zaboravljamo da nista nisu smeli od Milica. Sve se razvodnjilo i sada i zvanično priznato da su opozicija i neće da ga slušaju više. Pametno

  • Adio

    22:11 // 25. 9. 2024.

    Vala neka su otišli! Onoliku dozu seljacizma oci mi videle nisu. Nisu nas nivo. Mi smo nas dogovor postovali, ali oni ne! Posluzili smo im, ali to nam je za pamet na sledecim izborima!

    • Milica

      10:28 // 26. 9. 2024.

      Adio Džoni, ti li si?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Za ovako grandiozan projekat mislim da je rok previše kratak i da treba biti najmanje 5 godina a i cenu bi trebalo povećati na bar 5M€ po km.

Siky67 čitalac

Tekst: Zaključen ugovor za obnovu auto-puta od Brestovca do Doljevca - oko 6 km za 18 meseci

Pronađite nas na: