Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 29. 5. 2024.

| Politika

Šta kažu kandidati na izborima u Nišu - kako bi rešili problem parkiranja i udarnih rupa?

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti

Kako bi rešili problem sa parkiranjem, udarnim rupama i neasfaltiranim ulicama - pitanja su koja smo postavili kandidatima za odbornike na predstojećim izborima u Nišu sa nekoliko lista. Na njih nije odgovarao prvi na listi koalicije oko SNS Dragoslav Pavlović, koji je kada je upitan za izjave, rekao da nema vremena.

Da je rešenje za parking gradnja novih javnih garaža složili su se svi kandidati sa kojima smo razgovarali, neki najavljuju i ukidanje "Oka sokolovog", dok za problem udarnih rupa kažu da je lako rešiv.

Mi bismo izgradili 7 garaža u centru grada i na bulevaru. To bi bilo 15.000 novih parking mesta, dok ih u ovom trenutku imamo oko 4.000 - rekao je Đorđe Stanković iz koalicije "Biramo Niš".

Izgradnjom nadzemnih i podzemnih garaža. To stoji u našem programu. Četiri garaža smo obećali da ćemo izgraditi u prvoj godini - rekao je Miodrag Stanković ispred koalicije "Ujedinjeni - Nada za Niš".

Prvi korak je sređivanje samog preduzeća Parking servisa - rekao je Mihajlo Cvetković iz pokreta "Kreni-promeni".

Prvo ukinuti "Oko sokolovo", a paralelno raditi sa tim raditi montažne garaže. Mi smo trenutnoj vlasti predlagali 3 lokacije za garaže - rekao je Branislav Jovanović iz koalicije "Niš, naš grad - Novo lice Srbije".

Otvorili bi se javni parkinzi. Umesto divlje gradnje u samom centru grada treba se naći adekvatni prostori za javne parkinge i garaže - naveo je Dragan Milić.

Kada je reč o problemu udarnih rupa, na koje se Nišlije konstantno žale, ali i brojnih ulica koje nemaju asfalt, svi sagovornici se slažu da je lako rešiv.

Rešava se vrlo lako. Imate firme kojima je to rade i koje ako to ne završe to kako treba one su kažnjene ili neće više raditi to - ističe Đorđe Stanković.

Cvetković iz "Kreni-promeni" objašnjava da je potrebno ojačati institucije i profesionalce u javnoj upravi "koji će onda zakrpiti ne samo rupe na putevima, nego i rupe u budžetu".

Priliku da odgovori na 6 istih pitanja koja su postavljena kandidatima na izborima, dali smo i kandidatu Srpske napredne stranke Dragoslavu Pavloviću. On najpre nije odgovarao na pozive novinara, a kada je upitan da njih odgovori rekao da je "sada nema vremena za to".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragoslav

    13:48 // 30. 5. 2024.

    Pavloviću, potrčko beogradski i podaniče velikog vodje, sram trebva da te bude da se kandiduješ za Niš a stojiš iza imena Njega iz kruga dvojke. Koga ćeš sutra da predstavljaš u Nišu, penzionere i gradjane Niša sa oboda koju obožavaju Velikoga a nemaju ni ulice ni kanalizaciju.

  • Banjac

    10:22 // 30. 5. 2024.

    Prioritet nad prioritetima za novu vlast mora biti podizanje krivičnih prijava protiv Sotirovske.

  • gari

    04:54 // 30. 5. 2024.

    ZABRANITI PENZOSIMA DA GLASAJU I BAVE SE POLITIKOM,
    IZAĆI NA IZBORE I ZGAZITI OVU SNS & Co. BANDU,
    ZATVORITI CENTAR GRADA ZA SAOBRAĆAJ,osim za dostavu robe, odvoz smeća, i dati posebne dozvole za parking, za ljude koji žive tu.
    NEMA IZUZETAKA, VEZA I SL. (ko bude uhvaćen u "krivoparkiranju", oduzeti auto!
    NAPRAVITI VELIKE GARAŽE NA PERIFERIJI I POBOLJŠATI GRADSKI SAOBRAĆAJ!
    HODAJTE, ZDRAVO JE.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Će vi icepimo sve.

Komarci Čitalac

Tekst: Treće zaprašivanje protiv komaraca u Nišu počinje sutra

Pronađite nas na: