Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 23. 7. 2024.

| Politika

Stanković: Vučić želi nove izbore u Nišu, novu vlast u Medijani ne može da podnese

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Đorđe Stanković
Kaže da se Vučić "preselio u Niš" jer želi nove izbore; foto: RTS / Printscreen

Dok Aleksandar Vučić, koji je bio u Nišu baš u vreme konstituisanja Medijane, prve opozicione opštine u Srbiji, tvrdi da nije ni znao da je ta sednica danas, poslanik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković kaže da predsednik često dolazi u Niš jer želi nove izbore u tom gradu i smatra da “ne može da podnese” to što je opozicija pobedila u centralnoj niškoj opštini.

Stanković je na vanrednoj sednici Narodne skupštine Srbije rekao da je Vučić “rešio da se preseli u Niš” jer ne može da podnese veliki broj glasova za opoziciju, kao i pobedu tri opozicione liste u Medijani.

Danas se Srbija branila u Nišu i od danas su promene zvanično moguće. Želim da čestitam mojim sugrađanima koji su na Medijani konstituisali novu vlast i time pokazali da promene kreću s juga, da ćemo na svakim sledećim izborima sve više slobodnih opština imati. Niš je bio početak, sada nastavljamo - navodi potpredsednik NPS.

Veruje da Vučić želi nove izbore u Nišu.

Zna da nema većinu, zna da su izgubili Niš i da pokušavaju da otmu veličanstvenu pobedu građana. Nišlije su 2. juna pokazale i dokazale da žele novu lokalnu vlast. Većinom glasova su pokazali da imaju pravo na to, a onda se desilo da su se zloupotrebom zakona ove zemlje promenili brojevi. To nećemo dozvoliti - ističe Stanković.

On je u parlamentu naveo i da je odbijanje žalbi opozicije pokazalo da Srbija nije pravna država, da se zakoni ne primenjuju i da su sudije Višeg suda u Nišu rešile da primenjuju “SNS zakon”, a ne zakone Republike Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    20:18 // 24. 7. 2024.

    Manite se više prozivanja i počnite konačno nešto da radite za ovaj grad.

  • Slavko

    15:41 // 24. 7. 2024.

    Stanković je jedini pravi opozicionar u Nišu, čak i sa svim manama koje ima.

  • Smuk II

    15:13 // 24. 7. 2024.

    @Nepodnošljiva lakoća življenja:Zavisi kvalitet življenja od samih ljudi...
    Pa,valjda država /"vlast"/ treba da omogući kvalitet življenja - svih a ne samo članova "stranke"-SamoNeSnosne. Izgleda mi da nisi mrdnuo iz Srbije niti obišao Nordijske zemlje,zemljama EU - koje tebi i svima nama - nameću "kvalitet življenja" i pod kojim uslovima!Možeš da pišeš da si obišao ceo svet ali uzalud! Džabe...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: