Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 13. 5. 2024.

| Politika

U Nišu ukupno 11 izbornih lista za gradske opštine - ko ih predvodi

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Izbori 2020 Glasanje foto Matija Gačić3
Nišlije biraju i predsednike opština, kao i odbornike u opštinskim skupštinama; ilustracija; foto: Matija Gačić

Osim gradonačelnika i odbornika gradske Skupštine, na izborima 2. juna Nišlije će birati i odbornike i predsednike gradskih opština. Ukupno je 11 opcija, od koji su tek četiri predale liste za svih pet opština - koalicija okupljena oko SNS, "Biramo Niš", Grupa građana “Dr Dragan Milić” i “Ujedinjeni - nada za Niš”.

Najviše je listi, po osam, u Crvenom Krstu i Paliluli. Na listiću za Pantelej biće šest opcija, za Medijanu pet, a za Nišku Banju četiri.

nataša stanković Nataša Stanković prva na listi za Pantelej; ilustracija; Foto: M. Z.Prva na listi “Aleksandar Vučić - Medijana sutra” je Dragana Radović-Janošević (SNS), specijalistkinja ginekologije, koja radi u jednoj privatnoj klinici. Na listi je i aktuelni predsednik Opštine Nebojša Kocić, na trećoj poziciji.

Na listi “Aleksandar Vučić - Palilula sutra” prvi je aktuelni predsednik te opštine Bratislav Vučković (SNS), a visoko je pozicioniran i predsednik Skupštine Palilule Nikola Božić (SNS), koji je hapšen zbog sumnje da je učestvovao u proneveri oko 1,3 miliona dinara iz opštinske kase.

Listu okupljenu oko SNS za Pantelej predvodi takođe aktuelna predsednica opštine Nataša Stanković (SNS), dok je prvi na naprednjačkoj listi za Crveni Krst predsednik Skupštine te opštine Dragan Stanković (SNS). Sadašnji predsednik Crvenog Krsta Miroslav Milutinović (SNS) je treći na listi.

Kardiolog i direktor niške Kardiologije, kao i predsednik Skupštine Niške Banje, Tomislav Kostić (SNS) predvodi listu za Nišku Banju, a aktuelni predsednik Opštine Niška Banja Dušan Živković (SNS) treći je na listi.


I najveća opoziciona koalicija predala liste za sve opštine

Miloš Bošković Bošković kandidat za predsednika Medijane; foto: printskrin JVListu “Biramo Niš - Biramo Medijanu” predvodi programer Miloš Bošković, nekadašnji član “Dosta je bilo”. Sada je na kvoti Narodnog pokreta Srbije, a on je i kandidat za predsednika Opštine.

Dosadašnji odbornik u Opštini Palilula Aleksandar Živadinović (NPS) prvi je na opozicionoj listi “Biramo Palilulu”, dok je pravnik i profesor istorije Ljubomir Ljuba Kostić (NPS) prvi na listi za Pantelej.

Drugi na listi za Pantelej je i nekadašnji predsednik te opštine Slaviša Dinić, tada u Demokratskoj stranci, sada u stranci Zajedno, ali na kvoti NPS. Saša Stojanović (NPS) predvodi listu “Biramo Crveni Krst”.

Stranke iz koalicije “Biramo Niš” u Niškoj Banji učestvuju u koaliciji “Biramo jaku i samostalnu opštinu”. Nosilac je diplomirani pravnik Zoran Vidanović (NPS), nekadašnji potpredsednik Skupštine Niške Banje i bivši član Srpske narodne partije i Ujedinjenih regiona.


Milićeva grupa građana na listićima svih pet niških opština

Na listi Dragana Milića za Medijanu upravo on je prvi, a odmah iza njega je Mladen Đurić, koji je već bio odbornik u toj opštini, kao član grupe “Niš, moj grad”.

Oliver Paunović Oliver Paunović prvi na Milićevoj listi za Palilulu; arhivska fotografijaMilićevu listu za Palilulu predvodi Oliver Paunović, doskorašnji vlasnik Niških vesti, bivši funkcioner DS, bivši član Đilasove Stranke slobode i pravde, bivši potpredsednik Zdrave Srbije Milana Stamatovića, a bio je 2022. i na listi Suverenista za Narodnu Skupštinu.

Listu “Dr Dragan Milić” u opštini Pantelej predvodi bivši demokrata Mića Jevtić, za koga Južne vesti nezvanično saznaju da je sada zaposlen u JKP Mediana. Na lokalnim izborima 2020. godine bio je u manjinskoj koaliciji "Tolerancija za Niš".

Pukovnik Vojske Srbije u penziji i bivši načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane u Nišu Nenad Marković, rodom iz Krajkovca, prvi je na Milićevoj listi za Crveni Krst. Na toj listi u Niškoj Banji prvi je ekonomista Miloš Milenković.


I “Ujedinjeni - nada za Niš” kandiduje se u svim niškim opštinama

Listu “Ujedinjeni - nada za Niš” u Medijani predvodi diplomirana ekonomistkinja Svetlana Radovanović, članica predsedništva koalicije “Niš, moj grad”, sada na kvoti Novog DSS-a.

Penzioner Novica Tanić (Novi DSS) prvi je na listi za Palilulu, mašinski inženjer Milan Radulović (Novi DSS) nosilac je liste za Pantelej, master ekonomista Bojan Živković (Novi DSS) predvodi listu za Crveni Krst, a penzioner Jovan Jovanović (Novi DSS) je prvi na listi za Nišku Banju.


Liste Ruske stranke u tri gradske opštine

Ruska stranka Ruska stranka predala liste za tri opštine u Nišu; foto: Vanja KeserOsim toga što su predali listu za Niš, iz Ruske stranke kandiduju se i za opštinske izbore. Za Medijanu su predali listu sa tek sedmoro kandidata, a prvi je master ekonomista Velibor Stanić.

Listu Ruske stranke za Palilulu predvodi diplomirani menadžer Petar Zlatković, a za Pantelej vaspitač Dejan Serafimović.


Na glasačkim listićima biće i Nestorovićev pokret

Pokret "Mi - glas iz naroda" predao je listu za nišku Palilulu. Predvodi je diplomirani ekonomista Saša Matić. Stanovnici Palilule imaće opciju da glasaju i za koaliciju “Snaga”, čiju listu predvodi Petar Bogićević (SCG), poljoprivredni tehničar.

ne damo niš "Ne damo Niš" se "probudio"; ilustracija; Foto: M.Z/JVU toj opštini na glasačkom listiću biće i pokret “Ne damo Niš” Bojana Avramovića, nekadašnjeg direktora Regionalne razvojne agencije “Jug”, koji je bez funkcije ostao nakon afere sa aerodromom, da bi nakon toga, pred izbore 2020, osnovao novi pokret. Pre toga, bio je u SNS i u Novoj Srbiji. Nosilac liste za Palilulu je diplomirani ekonomista Milan Stevanović.

“Ne damo Niš” ima listu i za Pantelej, gde je prvi Avramović, kao i za Crveni Krst, gde je predvodnik saobraćajni inženjer Vladica Đurđanović iz Popovca.

Izborna lista koju čine “Niš, naš grad” i Novo lice Srbije, koalicija u kojoj je Branislav Jovanović, predata je za Crveni Krst i nosilac je preduzetnik iz Vrtišta Ljubiša Nikolić.

Za Crveni Krst predate su još dve male liste - “Ujedinjeni za selo i grad - Budimo na čisto” Zelene stranke Srbije i “Glas naroda je snaga naroda”.

Prvu predvodi diplomirani ekonomista Zoran Petrović, a drugu stomatolog i oralni hirurg Miloš Stojanović iz partije BUNT Dušana Markovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • А Б'Е НИШ БРЕ!! - МИЛАН СТОЈАНОВИЋ

    22:45 // 14. 5. 2024.

    Група грађана "А Б'Е НИШ БРЕ!! - МИЛАН СТОЈАНОВИЋ је предала листу кандидата за одборнике у Скупштини ГО Црвени крст.

  • Bojan autodijagnostičar

    02:13 // 14. 5. 2024.

    Ovo su izbori da li smo ZA ili PROTIV ove nakaradne vlasti od koje nećemo imati šta više da jedemo zato što je sve skuplje i skuplje a mladi nam odlaze masovno u inostranstvo. Moramo da pokušamo nekom drugom da damo šansu.U suprotnom tonemo kao titanik

  • Žarko Autoelektričar

    02:02 // 14. 5. 2024.

    Došlo je vreme da SNS napusti Niš... Vreme je da ih zapamtimo sve,uključujući funkcionere,direktore,poverenike itd itd... i da im se zabrani bavljenje politike ili nemoj slučajno da prelete negde druge... Teško zlo! Narode probudi se!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mogu da ga izdaju vikendom za žurke

Goran Petrović Čitalac

Tekst: Skoro sve tezge na Pantelejskoj pijaci prazne i "hvataju" paučinu i prašinu

Pronađite nas na: