Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 6. 8. 2024.

| Politika

U iščekivanju istorijske sednice niške Skupštine: SNS podelio funkcije, opet priče o "preletanju"

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Skupština digitalizovana (1)
SNS se ne oglašava zvanično, iz opozicije pozivaju na odgovornost; ilustracija; foto: JV / N. Đ.

Ostalo je šest dana do konstitutivne sednice Skupštine Niša, a spekulacija o “preletanju” pojedinih odbornika sve je više. Južne vesti nezvanično saznaju da su SNS i koalicioni partneri imali sastanak na kome su već dogovorili ko će koju funkciju preuzeti. Lideri niške opozicije pozivaju naprednjake da pređu “na stranu naroda”, poručuju da je “svako odgovoran za svoj mandat” i očekuju maratonsku sednicu.

Južne vesti nezvanično saznaju da je odbornička grupa SNS sinoć imala sastanak, na kome su se dogovorili oko toga ko će koju funkciju preuzeti.

sns U SNS već dodelili funkcije; foto: JV / Tamara RadovanovićOčekivano, predlog za gradonačelnika Niša je Dragoslav Pavlović, koji je bio i prvi na listi “Aleksandar Vučić - Niš sutra”, dok je za njegovog zamenika predložen Luka Gašević, aktuelni direktor Gerontološkog centra i donedavni direktor Doma “Duško Radović”.

Pavlović nije odgovorio na pitanje novinara, dok Gašević nije ni potvrdio ni negirao, već je kratko poručio da je na sastanku i da “ne bi sada o tome”.

Na sastanku odborničke grupe je, nezvanično, odlučeno i da će Skupštinu Grada voditi neko od socijalista.

tihomir perić i sns Gašević potencijalni zamenik gradonačelnika; ilustracija; Foto: M.Z/JVPrema rezultatima izbora održanih 2. juna, Srpska napredna stranka zajedno sa svojim koalicionim partnerima i sa Ruskom strankom može da formira vlast u Nišu jer ima 31 mandat, dok opozicija ima 30 odbornika.

U danima pred konstitutivnu sednicu licitira se brojkama, pa se umesto odnosa 31:30 govori o tome da bi vladajuća koalicija mogla da ima manje tesnu većinu, tako što će pojedini odbornici iz redova opozicije “preleteti” u njihove redove.


Milić kaže pripreme “kao za Olimpijadu”, Stanković poziva naprednjake “na stranu naroda”

Prema poslednjim spekulacijama o “preletanju”, jednom odborniku opozicije obećana je direktorska funkcija u javnom preduzeću, a opet se spekuliše i o drugim "preletanjima".

đorđe stanković Stanković kaže da je svako odgovoran za svoj mandat; Foto: JVLider koalicije "Biramo Niš" i potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković smatra da u pričama o “preletanju” ima i namere da se u redove opozicije unese konfuzija, veruje u jedinstvo opozicije i dodaje da je svako odgovoran za svoj mandat kada uđe u Skupštinu.

Imam utisak da će možda i na samoj sednici doći do određenih nepravilnosti jer drugačije ne mogu da dođu do izglasavanja svojih predstavnika. Postoji mogućnost da imaju ubedljiviju većinu od 31, ali sumnjam u to i čak zaista mislim da bi, ako postoji pravda, realnije bilo da neko od njih shvati u čemu se nalazi i da pređe na stranu naroda koji je izglasao promene u Nišu, a ne da neko s naše strane pređe na njihovu - navodi Stanković.

Smatra da su sve četiri opozicione liste (“Biramo Niš”, “Ujedinjeni - nada za Niš”, Milićeva grupa građana i “Kreni - promeni”) opozicija “dok se ne dokaže suprotno”.

Sinoć smo imali sastanak. Svi smo bili tu i pričali o tome kako teoretski može da izgleda sednica 12. avgusta pošto ima različitih mogućnosti. Svi smo na istom zadatku. “Biramo” je poprilično jasno sve vreme najjača i najžešća opozicija ovoj vlasti i to ne u poslednja tri meseca, već svih ovih godina. Pričam, pre svega, o skupu stranaka koje se bave opozicionim radom, a Narodni pokret Srbije je jedan od predvodnika te koalicije - ističe Stanković.

Poručuje da će 12. avgusta fokus biti i na tome da se opet istakne “izborna krađa” i veruje da SNS i njeni koalicioni partneri nisu legitimni većinski predstavnici građana.

Dragan Milić kaže da su u toku “visinske pripreme” za Skupštinu, da se spremaju “kao za Olimpijadu” i da će naknadno govoriti o daljim pravnim koracima koje planiraju da preduzmu u vezi sa rezultatima izbora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gricko

    23:53 // 7. 8. 2024.

    Valjda I u redovima odbornika vlasti ima onih koji razmisljaju glavom I vide da velika vecina gradjana ne zeli naprednjake I socijaliste. Pogotovu ovo sa litijum om je prelilo casu jer sva deca treba da zive u zdravom okruzenju gde je voda, hrana I vazduh na prvom mestu. Da ne bude posle kasno, kada Izgubimo zdravu sredinu. Da nas se ne stide generacije..

  • ђура сарџама

    15:59 // 7. 8. 2024.

    Само Микица спашава Град ! Рационалан политички !

  • Mile

    13:08 // 7. 8. 2024.

    Najveci problemi opozicije su Tamara, Slaviša i Dragana u paketu ( razbili Zajedno i uzeli mandat samo za sebe zloupotrebili NPS) i naravno Mikica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Hoce li da dođe Severina i zapeva "Gas, gas"

Qgo Čitalac

Tekst: Novo obećanje - kotlarnica Univerziteta u Nišu ove grejne sezone prelazi na gas

Pronađite nas na: