Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:44, 3. 6. 2024.

| Politika

U niškoj Paliluli većinu osvojio SNS, još nepoznati rezultati u drugim opštinama

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Izbori 2024, Jelena Mišić (21)
Izlaznost u ovoj opštini je bila 47.65%; foto: Jelena Mišić

Od pet niških gradskih opština, u kojima se 2. juna glasalo i za opštinske odbornike, jedino su za Palilulu objavljeni zvanični preliminarni rezultati Opštinske izborne komisije. U ovoj opštini većinu od 47,6 % ima lista oko SNS-a, dok će odbornike imati i Grupa građana "Dragan Milić", lista "Biramo Niš" i "Ujedinjeni - nada za Niš".

palilula foto: RIK/printscreenOsim gradske, Nišlije i Nišlijke su juče birale i opštinske vlasti. I dok se iz opozicije čuje da su osvojili ubedljivo Medijanu, zvaničnih podataka još nema za ovu najveću i centralnu gradsku opštinu.

Jedini rezultati koji su objavljeni na sajtu Republičke izborne komisije su oni Opštinske izborne komisije Palilula. Prema njima je lista oko naprednjaka osvojila 47,6 %, odnosno 14 mandata, potom sledi lista koja nosi ime doktora Dragana Milića sa 23,45% i 6 mandata, na trećem mestu je lista "Biramo Niš" sa 14,66% i 4 mandata i na kraju lista "Ujedinjeni-nada za Niš" sa 6,19% i osvojenim jednim mandatom.

Preostalih 5 lista nije prešlo cenzus.

Inače, iz OIK-a navode da je u Paliluli izlaznost na ovim izborima bila 46,65%, što znači da je glasalo nešto više do 30.000 birača.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • O Jelo Jelo

    12:42 // 4. 6. 2024.

    E moj SSP - ovci i ostali bojkotaši! Niste smeli da ne izlazite u Nišu!!! Koja vajda od toga sada!

  • Jeste

    22:44 // 3. 6. 2024.

    Slušaj ti njih, te sela, te GRADJANI NIŠA, te Medjurovo da bira svoju vlast. Znači i Banja i Pantalej takodje? Jer i tamo imaju većinu. A da Pantalej je Leskovac 2. Šta ostaje? Crveni Krst i Medijana. Ali verovatno po vašem mišljenju ni Crveni Krst nije Niš. Pa ništa, Medijana da postane grad u gradu... Hajda da se podelimo maksimalno dok nam sekta krade glasove.

    • rene..

      09:15 // 4. 6. 2024.

      Mediana a u njoj Niški krug dvojke...Ima takvih bez obzira na nezadovoljstvo naroda..

  • Marina

    22:02 // 3. 6. 2024.

    Nije Palilula za SNS, nego sela koja su pridodata toj opstini. I stvarno nesto po tom pitanju treba da se uradi. Svaka cast svakome, ali pustite Nis da izabere za sebe, a recimo, Medjurovo, neko bira sebi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Južne vesti juče objavile članak a od jutros je počelo sa čišćenjem i sređivanjem ispred stanice kod lokomotive. Posao završili za tri sata, eto koliko je bilo potrebno da se bar nešto dovede u red

Vremeplov Čitalac

Tekst: Glavna železnička stanica u Nišu - nekada puna života, sada pusta i zaboravljena

Pronađite nas na: