Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:21, 24. 7. 2023.

| Politika

Umesto Đorđa Stankovića, Stefan Jovanović vodi Narodnu stranku u Nišu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Stefan Jovanović
Novom povereniku - Stefan Jovanović; ilustracija; foto: Printscreen / RTS

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović imenovan je za poverenika Gradskog odbora Niš i njegov zadatak biće da organizuje rad Odbora do stranačke skupštine, s obzirom da je mandat Gradskog odbora istekao u februaru, navode iz centrale. Dosadašnji niški lider Đorđe Stanković kaže da nije iznenađen odlukom, ali smatra da nije korektna, dok Jovanović ističe da očekuje njegovu pomoć u radu jer su pred njima lokalni izbori.

đorđe stanković Stankoviću istekao mandat februara, izabran poverenik; Foto: JV Kako su saopštili iz stranke, pošto je mandat Gradskog odbora Nišu istekao februara, imenovan je poverenik Narodne stranke za Niš koji će brinuti o organizaciji Gradskog odbora do Skupštine stranke, zakazane za 22. oktobar. Novom povereniku, Stefanu Jovanoviću mandat će trajati 120 dana i on neće biti kandidat za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Niš na izbornoj skupštini gradskog odbora.

Đorđe Stanković, koji ostaje potpredsednik stranke, ali mu više ne važi v.d. status predsednika niškog Odbora, kaže da nije iznenađen odlukom, ali da su sve odluke koje je doneo od februara važeće.

Očekivao sam da će doći do postavljanja poverenika Gradskog odbora. Ja nisam konsultovan što samo znači da je u ovom slučaju predsednik stranke želeo da ima kontrolu nad povereništvom niškog Odbora. Što se mene tiče, ja ovo apsolutno shvatam smenom, bar privremenom i smatram da nije korektno. O daljim postupcima ću obavestiti javnost blagovremeno - ističe Stanković.

Ipak, Jovanović kaže da Stanković nije smenjen jer mu je mandat već istekao.

Đorđe je svakako potpredsednik stranke i očekujem njegovu pomoć u organizaciji rada i organizaciji Skupštine gradskog odbora, a ja svakako neću biti kandidat na toj izbornoj Skupštini. Verujem da je pred nama veliki zadatak da se zajedno organizujemo i pripremimo se za lokalne izbore jer sva relevantna istraživanja pokazuju da je Niš spreman za promene - navodi Jovanović.

Iz stranke su naveli da prema istraživanjima javnog mnjenja, opozicija ima priliku da pobedi na lokalnim izborima u Nišu. Krajem prošle nedelje objavljeno je istraživanje Nove srpske političke misli za koje je Đorđe Stanković rekao da ga je “Vuk Jeremić naručio” kako bi stvorio negativnu sliku o niškom Odboru, dok je Jovanović istakao da neće da odgovara na Stankovićeve "sramotne napade".

Podsetimo, Miroslav Aleksić je smenjen sa čela Izvršnog odbora stranke, a Stanković je tada rekao da očekuje da će se smene nastaviti. Uprkos tome, niški Odbor je zvanično podržao Aleksićevu kandidaturu za predsednika stranke.

Inače, Stefan Jovanović je rođen 1989. godine u Nišu, gde je završio Pravni fakultet, a u oktobru 2017. godine izabran je za generalnog sekretara Narodne stranke. Zamenik je šefa poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boško

    10:23 // 26. 7. 2023.

    Lično sam zavoleo ovu partiju zbog Aleksića,Đ.Stankovića i još nekoliko članova koji obećavaju.Sa smenom M.Aleksića i Đ.Stankovića od strane Vuka Jeremića i
    postavljenjem Stefana Jovanovića jasno se šalje poruka da je Jeremić apsolutni
    zaljubljenik u vlast,a u Nišu postavlja čoveka koji i likom podseća na njega,a to su face kao nekada Dušan Mitević,Stane Dolanc,doživotni vlastodršci žele da budu

  • Var tehnolog

    22:26 // 25. 7. 2023.

    Dzabe cevirate botovi, tu stranku niko protiv Vucica i nije smatrao opozicionom ! Pratio sam ih, zboga Natase Jeremic !

  • Miki

    12:27 // 25. 7. 2023.

    Moraju na kanabe kod čika Vučka da nauče kako se vodi stranka od 800000 ljudi gde ga svi obožavaju i veličaju. I od NS će pored Ponoša još stranaka..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: