Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:38, 22. 6. 2024.

| Politika

Većina u GIK-u opet odbila prigovore niške opozicije

Autor:Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti
Oficirski dom
foto: Galerija savremene likovne umetnosti

Gradska izborna komisija saopštila je noćas da je da je 17 prigovora niške opozicije "odbacila i odbila", a 3 prihvatila i jedan delimično usvojila.

U saopštenju predsednice GIK-a u Nišu Danijele Milićević piše da je osam prigovora odbačeno kao neosnovano, a devet prigovora je odbačeno jer su ih podnela neovlašćena lica.

Rešenja GIK objavljena su na internet prezentaciji Republičke izborne komisije.

Viši sud u Nišu Gradskoj izbornoj komisiji vratio je na ponovno odlučivanje ukupno 24 prigovora, ali u saopštenju GIK nije navela obrazloženja za preostala tri prigovora.

Pravni tim koalicije "Biramo Niš“ najavio je juče da će podneti tužbe i krivične prijave zbog odbacivanja prigovora opozicije.

Zbog sumnje da su članovi Gradske izborne komisije otvarali džakove sa glasačkim listićima sa biračkih mesta 10 i 18 u Medijani i da su uklonili uočeni višak listića, niška opozicija najavila je da će podneti prijave protiv predsednice GIK-a Danijele Milićević, predsednika biračkog mesta broj 10 Ivice Stojanovića i ljudi koji su vodili statistiku. Žalbe na nove odbijene prigovore uložiće Višem sudu koji treba meritorno da presudi da li će biti ponovljenih izbora na tim mestima.

Nakon što su iz niške opozicije saopštili da je Gradska izborna komisija ponovo odbila sve prigovore koalicije “Biramo Niš” i rekli da je među odbijenim prigovorima, kao neosnovan, odbijen i prigovor na falsifikovanje zapisnika na biračkom mestu 18, gde su prilikom provere izbornog materijala pronašli višak listića.

Pravnica Dragana Milutinović ističe da je iz džaka nestalo 15 glasačkih listića kojih je provobitno bilo više. Juče su najavili da neće odustati od pravne borbe.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milorad

    07:50 // 23. 6. 2024.

    Molim vas, ko zna, koliko članova broji GIK. Koliko je iz Koalicije /koja krade/, a koliko iz Koalicije, koja se protivi krađi .

    • @ Milorade ne samo u Nisu vec u celoj Srbiji se radi o preglasavanju a za to

      10:09 // 23. 6. 2024.

      su zaduzene fantomske liste kojima SnS predaje potpise i liste da bi imali vecinu. Madjari u Vranju, Rusi u Nisu.....

  • toda

    17:09 // 22. 6. 2024.

    Sluge režima, sutra bi bili poturice ili saradnici okupatora....Sve zarad manjka obraza, časti, kičme i zarad sitnih privilegija.

  • Poštujem

    17:07 // 22. 6. 2024.

    Ljudi, "Zapartiju" je potpuno u pravu. Daj da dignemo glas protiv toga jednom i pitamo i opozicione liste: Zašto to zapošljavanje rodbine, švalerki, švalera, baba, tetki. sve što je radio SNS nisu eksploatisali u kampanji? Jel zato što će i oni to da rade? Ako je tako - odmah da dižemo ruke od svega - Nov jednopartijski sistem nam ne treba u Nišu! Jel se pitao neko zašto to opozicija ne koristi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: