Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 4. 6. 2024.

| Politika

Vučević: Očekivali smo bolji rezultat u Nišu, nije sramota da kažemo

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
sns
Očekivali bolje rezultate; foto: S. V.

Srpska napredna stranka je očekivala bolji rezultat u Nišu, priznao je predsednik te stranke i premijer Srbije Miloš Vučević. On je rekao da neće žuriti sa “forimarnjem većine” u Nišu, iako većinu prema rezultatima GIK-a imaju.

Kako je Gradska izborna komisija juče saopštila, koalicija okupljena oko SNS-a na izborima je osvojila 49.243 glasa (44,31%). Gostujući na televiziji Hepi, Miloš Vučević je izjavio da tim rezultatima nisu zadovoljni u stranci.

Ne mogu da pričam, ne da ne želim, o oceni onoga što se desilo u Nišu jer nas razgovor čeka i unutar stranke. Mi smo krenuli da dajemo šansu novim ljudima u Nišu. Mislim da imamo dobrog kandidata, da je gospodin Dragoslav Pavlović doneo jednu novu energiju, to je moj utisak. U svakom slučaju naša lista je dobila najveće poverenje. Da, očekivali smo bolji rezultat u Nišu, to nije sramota da kažemo - izjavio je Miloš Vučević.

U SNS-u su svesni da su u Nišu potrebne promene, pogotovo unutar stranke, rekao je Vučević ali i dodao da se neće odreći, niti kažnjavati one ljude koji su do sada bili sa njima.

Pohvalio je rezultate grupe građana “Dr Dragan Milić”.

Za poštovanje je izborni rezultat koji je dobila lista gospodina Milića. Mislim da njemu nije mesto u grupi onih koji su gubitnici na izborima. Samo da kažem, kad je neko glasao za doktora Milića i tu grupu građana - nije to podrška ovoj opoziciji Srbija protiv nasilja, to je više neka lokalna priča. Pitanje je i za doktora Milića da li će on dobro da razume te političke poruke i šta je to što bi trebalo da radi - rekao je Vučević.

Inače, Milić se već nekoliko puta izjasnio da neće sa SNS, a i zajedno sa ostatkom opozicije predvodi front za "odbranu izborne volje Nišlija".

Iako su prvi podaci koje je Cesid objavio dok je GIK ćutao pokazivali da koalicija oko SNS-a ne može da ima većinu ni kada se ujedini sa Ruskom strankom, par sati kasnije to se promenilo.

Ono što vam mogu reći sigurno je da nećemo žuriti sa formiranjem većine u Nišu. Imamo većinu, ali nećemo da žurimo - rekao je predsednik SNS-a.

Podsetimo, po broju glasova Nišlija i Nišlijki, opozicija ima više glasova - samo 4 opozicione liste koje su prešle cenzus imaju 53.799 glasova, dok lista SNS-a ima 49.243, a sa Ruskom strankom 50.476.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tikomir

    22:08 // 4. 6. 2024.

    Sta ste uradili u Nisu da bude bolji?Strokav,rupe,kisica poplave,izmestena pruga,oko sokolovo,namestaljke,tvrdjava se raspada,konjske zaprege po gradu,povratak u proslost gde i vi treba da zavrsite.Jedino lep park pored suda kad budete pozvani na odgovornost.Evropa nece zaboraviti rusku stranku na svom putu...

  • Tinpu

    21:27 // 4. 6. 2024.

    Spasiba na družbu !

  • Slavce..

    21:05 // 4. 6. 2024.

    Nije sramota izgubi ti. Kako su radili (prethodni za sebe) tako ste prosli. Sta je problem priznati pobedu boljima. To neka vam bude podstrek za bolji rad u korist gradjana...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Naravno da nije problem u direkciji... problem je u 2. junu!

Ivan čitalac

Tekst: Žitelji niškog sela Hum žale se na probleme sa prevozom, iz Direkcije kažu da nije problem u njima

Pronađite nas na: