Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:26, 4. 10. 2024.

| Politika

Zakazana druga sednica novog saziva niške Skupštine

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
skupština sednicca 2
10. oktobra od 9 sati; ilustracija; foto: Tamara Radovanović

Imenovanje novog direktora JKP Mediana, finansijski izveštaji javnih preduzeća, formiranje Komisije za planove, predlog isplate zaostalih zarada radnicima propalih firmi, završni račun prošlogodišnjeg i rebalans ovogodišnjeg budžeta Niša - neke su od 28 tačaka dnevnog reda druge sednice gradske Skupštine, koja je zakazana za četvrtak, 10. oktobar od 9 sati.

Skupstina Grada Nisa, konstitutivna sednica, foto Jelena Misic 8 Konstitutivna sednica Skupštine Niša; foto: Jelena Mišić Skoro dva meseca nakon istorijske konstitutivne sednice Skupštine Niša, na kojoj je u 4:30 ujutru imenovan novi gradonačelnik Dragoslav Pavlović, odbornici novog saziva ponovo će zasedati.

Jedna od važnih tačaka o kojima će odlučivati jeste rebalans budžeta za ovu godinu, koji podrazumeva izdvajanje još 45 miliona dinara za naknade štete, kazne i penale gradske vlasti zbog ujeda pasa i mačaka, izgubljenih sudskih sporova, ali i zbog neodgovaranja na zahteve za informacije od javnog značaja.

Ako odbornici izglasaju da se usvoji rebalans, to će značiti i manje para za poljoprivredu, za invalidska udruženja, za javne toalete, za javnu rasvetu i za održavanje kanalizacije, a više za sport i školski sport, za dnevnice i paušale odbornika, za čestitke i oglase gradske Skupštine, za troškove reprezentacije u Skupštini, za rad zimske službe, za duple blizance, za naknade predsednicima radnih tela niškog parlamenta, kao i za boravak dece u vrtićima.

skupština sednicca Konstitutivna sednica Skupštine Niša; foto: Tamara Radovanović Rebalansom se predviđa i nova pozicija - finansijska podrška radnicima propalih niških firmi, koja podrazumeva da se iz gradske kase izdvoji 530 miliona dinara da se tim ljudima isplati prva rata, nakon koje će uslediti još tri narednih godina.

Posebna tačka na Skupštini biće i Program kojim je ta pozicija uređena, zatim planovi detaljne regulacije trafo-starnica i solarnih elektrana “Solnis” i “Lovopromet 2”, izmene i dopune plana detaljne regulacije Elektronske industrije, ali i programi poslovanja i finansijski izveštaji javnih preduzeća.

Na dnevnom redu je i imenovanje vršioca dužnosti JKP Mediana, pošto je Ivanu Mihajloviću, sada odborniku vladajuće koalicije, po sili zakona prestao mandat. Na Gradskom veću je za novu v. d. direktorke predložena Irena Stamenković.

Skupstina Grada Nisa, konstitutivna sednica, foto Jelena Misic 6 Konstitutivna sednica Skupštine Niša; foto: Jelena Mišić Odbornici će odlučivati i o novom sastavu Komisije za planove Niša.

Konstitutivna sednica Skupštine Niša održana je 12. i 13. avgusta. Trajala je 18 sati. Od tada, pojedini opozicioni odbornici su napustili svoje odborničke grupe, a neki su formirali nove. Svi oni, za sada, tvrde da ostaju opozicija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Бата Рака из Ниш

    20:45 // 4. 10. 2024.

    Доласком на седнице опозиција је прихватила крађу избора.

  • Auttrikter

    20:24 // 4. 10. 2024.

    I, takooo. Veliki razmak izmedju dve sednice, da nadju preletace i da im bude lagodnije, sto se kvoruma i odlucivanja tice! I, naravno uspese, kvislinga lako da nadjes, jer, Nis je ovo,politikca beda i licemerstvo. Ne prodaju ovi preletaci "veru za veceru", vec za mnogo vise i dugovecnije!

  • Nislija

    19:57 // 4. 10. 2024.

    E sad treba sve oci da budu uprte u Milenu Vakic, Mikicu Stankovica i Olivera koji se danas druzi i slika na sajmu automobila sa uzurpatorom Daletom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Pa javili su lepo na tv da će da se izliva Dunav... samo niko ne 'aje od gradski oci.

Miljan Ž. Veselinović čitalac

Tekst: I drugi dan zbog poplave na Bulevaru Nemanjića nema vode

Pronađite nas na: